DMM’den “Beyciler’de yanan orman alanları yapılaşmaya açıldı” iddiasına yalanlama
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Beyciler Mahallesi’nde 2021 yılında yanan orman alanlarının yapılaşmaya açıldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
ANKARA - BHA
DMM’nin açıklamasına göre, iddialarda işaret edilen Beyciler Mahallesi’ndeki 101 ada 15, 16 ve 115 numaralı parseller ile 102 ada 1 numaralı parsel orman alanı niteliğinde değil. Resmi kadastro kayıtlarında söz konusu taşınmazların şahıslar adına kayıtlı sahipli araziler olduğu belirtildi.
Açıklamada ayrıca Milas ve Marmaris’te 2021 yangınlarında zarar gören orman alanlarında ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışmalarının gerçekleştirildiği ifade edildi.
DMM, arazi ve kadastro statüsü kontrol edilmeden yapılan paylaşımlarla “yanan ormanlar betona teslim edildi” algısı oluşturulmaya çalışıldığını belirterek vatandaşlara dezenformasyon içeriklerine itibar etmeme ve resmi kaynakları esas alma çağrısında bulundu.
Kaynak: BHA
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
GÜNDEM kategorisindeki diğer haberler

Urfa'dan tatil için geldiği Hatay'da boğuldu

Küçük otel ve pansiyonlara yeni düzenleme: Resepsiyon ve cankurtaran şa…

Haluk Levent’in Instagram hesabına erişim engeli

Zafer Bayramı’nda 5 raylı ulaşım hattı ücretsiz olacak

KVKK’dan canlı maç yayını için açık rıza kararına ceza
