DSİ heyetinden Sefaköy ve Karakurt barajlarında inceleme
DSİ Genel Müdürlüğü Yenilenebilir Enerji Dairesi Başkan Yardımcısı Ozan Çoban ve DSİ 24. Bölge Müdür Yardımcısı Can Aslanoğlu, beraberindeki heyetle Kars’taki enerji tesislerinde incelemelerde bulundu.
KARS - BHA
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Yenilenebilir Enerji Dairesi Başkan Yardımcısı Ozan Çoban, DSİ 24. Bölge Müdür Yardımcısı Can Aslanoğlu ve beraberindeki heyet, Kars’ta bulunan enerji tesislerinde saha incelemeleri gerçekleştirdi.

Heyet tarafından Sefaköy Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) ile Karakurt Barajı ve HES tesisleri ziyaret edilerek, tesislerde yürütülen çalışmalar yerinde incelendi.

Üretim süreçlerine inceleme
Gerçekleştirilen saha ziyaretlerinde baraj ve HES tesislerinin mevcut durumu, işletme süreçleri ve enerji üretimine ilişkin çalışmalar hakkında detaylı incelemelerde bulunuldu.
DSİ heyeti, tesislerdeki uygulamaları yerinde değerlendirirken, devam eden çalışmalar ve ihtiyaçlar konusunda da ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Kars’ın su kaynaklarının etkin değerlendirilmesi ve hidroelektrik enerji üretiminin sürdürülebilir şekilde yürütülmesi açısından önem taşıyan tesislerdeki incelemelerin, saha çalışmalarının değerlendirilmesine katkı sağlaması bekleniyor.

Kaynak: BHA
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
TÜRKİYE kategorisindeki diğer haberler

Milletvekili Adem Çalkın Susuz’da karşılandı: 7 kilometrelik köy yolu t…

CHP’nin 103. kuruluş yıl dönümünde Kars’tan Anıtkabir’e katılım

Anahtar Parti Heyeti Kars’a geliyor: Esnaf ve STK’larla bir araya gelec…

Tedavi edilen kuşlar doğaya bırakıldı

Kars’ta TÜFİS çalışmaları sahada sürüyor
