TÜRKİYE

Ankara'da gençlik hizmetlerinde veriye dayalı yönetim dönemi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Genç Akademi merkezlerinin işleyişi ve hizmet kalitesini değerlendirmek amacıyla araştırma sonuçlarının ele alındığı program düzenledi. Araştırmada, Eylül 2025-Mart 2026 döneminde Genç Akademi merkezlerine 340 bin 564 giriş yapıldığı ve 53 bin 162 farklı kullanıcıya ulaşıldığı belirlendi.

21 Eylül 2026 544 okunma 1 dk okuma
Ankara'da gençlik hizmetlerinde veriye dayalı yönetim dönemi
ANKARA - BHA

Ankara Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Genç Akademi merkezlerinin işleyişi ve hizmet kalitesine yönelik değerlendirme programı gerçekleştirildi. Programda, gençlik hizmetlerinin bilimsel veriler doğrultusunda geliştirilmesine ilişkin araştırma sonuçları paylaşıldı.

1.300 kullanıcı anketiyle araştırma

Programın açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Doç. Dr. Serkan Yorgancılar, Genç Akademi modelinin gençlerin çalışma alanı ihtiyacını karşıladığını belirtti. Yorgancılar, hizmet kalitesini bilimsel veriler doğrultusunda sürekli artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Proje yürütücüsü Prof. Dr. Ahmet Yıldız ise 1.300 kullanıcı anketi ve turnike verilerine dayanan araştırmanın sonuçlarını sundu. Yıldız'ın aktardığı verilere göre, Eylül 2025-Mart 2026 döneminde Genç Akademi merkezlerinde toplam 340 bin 564 giriş gerçekleşti ve 53 bin 162 farklı kullanıcıya ulaşıldı.

Ziyaret başına ortalama kalış süresinin 5 saat (302,8 dakika) olduğu belirtilirken, düzenli kullanıcı grubunun toplam kullanıcıların yüzde 23,41'ini oluşturmasına rağmen girişlerin yüzde 74,84'ünü gerçekleştirdiği açıklandı.

Araştırmada katılımcı memnuniyeti de değerlendirildi. Erişilebilirlik boyutu 5 üzerinden 4,52, eğitsel destek ve akademik verimlilik boyutu ise 4,37 puan aldı.

Hizmet içi eğitim ve kapasite geliştirme

Ankara Sosyal İnovasyon Ajansı (ASİA) Direktörü Dr. Halil Ecer, araştırma bulguları doğrultusunda idarecilere ve saha personeline yönelik hizmet içi eğitim ile kapasite geliştirme süreçlerinin başlatılacağını ifade etti.

Kaynak: BHA

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

TÜRKİYE kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.

Marka Flower Çiçekçi