Beyrut'u dümdüz eden saldırıda basın sessiz kalmadı!

Lübnan, ülkenin ekonomik, siyasi ve sosyal metropolü başkentin limanında 2 bin 750 ton amonyum nitratın patlaması sonucu adeta kalbinden ağır yara aldı. Beyrut'taki facia ülkedeki gazetelerin manşetlerinde geniş yer buldu. Bir gazete sorumlular için "Siz yaratıksınız" ifadesini kullandı. 

06 Ağustos 2020
Beyrut'u dümdüz eden saldırıda basın sessiz kalmadı!

 
Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 135 kişinin hayatını kaybettiği, 4 binden fazla kişinin de yaralandığı facia ülkedeki gazetelerin manşetlerinde geniş yer buldu. Nida El-Vatan gazetesi patlamada sorumlulukları olan yöneticiler için sert ifadeler kullanarak "Siz insan sınıfından değilsiniz. Siz kötü bir bela ve yaratıksınız" dedi.
 
"KAİNATIN SONUNU TASVİR EDEN FİLMLER GİBİ"
 
El-Ahbar gazetesi başkenti kana bulayan patlamayı "Büyük çöküş" başlığıyla manşete taşıdı. Manşet haberinde olayın boyutunu ön plana çıkaran gazete, Beyrut'un moloz yığınına dönüştüğünü ve şehrin her yerinden yükselen çığlıkların ülkenin dört bir yanına ulaştığını yazdı.
 
"Beyrut'ta nükleer savaş yaşandı" ifadelerine yer verilen haberde, patlama şu şekilde aktarıldı:
"Kainatın sonunu tasvir eden filimlerin sahnesi gibi... Hızla kırmızıdan siyaha dönüşen bir duman sonrada büyük bir kül bulutuna.. Patlamanın görüntüsü dünya savaşı filimlerini anımsatıyor."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.