Yeni hasta ve can kaybındaki rekorun ardından İçişleri’nden kritik corona toplantısı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında valilerle corona virüsü salgınına dair toplantı yapıldı. Dün açıklanan corona virüsü verilerinin ardından hem yeni hasta sayısında hem de vefat sayısında yeni bir rekor kırılmıştı. 

25 Kasım 2020
Yeni hasta ve can kaybındaki rekorun ardından İçişleri’nden kritik corona toplantısı

Yeni hasta ve can kaybındaki rekorun ardından İçişleri’nden kritik corona toplantısı

Türkiye’de corona virüsü kaynaklı yeni hasta ve can kaybında rekor kırılmasının ardından 81 ilin valisiyle salgın toplantısı yapıldığı açıklandı.

İçişleri Bakanlığı Muhammed Fatih Safitürk Salonu’nda video konferans yöntemiyle yapılan toplantıya Bakan Yardımcıları Muhterem İnce ve Tayyip Sabri Erdil, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Kendir, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ali Çardakçı, İller İdaresi Genel Müdürü Kürşat Kırbıyık ve bakanlık bürokratları katıldı.

Toplantıda illerde salgının seyri, salgının önlenmesine yönelik alınan son tedbirler, corona virüsü denetimleri ile güvenlik alanında gelişmeler ele alındı.

BAKAN SOYLU TALİMAT VERDİ

Bakan Soylu, illerde denetim faaliyetlerinin 7 gün 24 saat esasına göre hayatın her alanında artırılmasını, önümüzdeki süreçte özellikle pazar yeri, alışveriş merkezi, toplu ulaşım araçları gibi vatandaşların yoğun olduğu yerlerde denetimlerin yoğunlaştırılmasını, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cadde, sokak ve meydanlarda sigara içilmesini yasaklayan genelgeye tereddütsüz uyulmasının talimatını verdi.

Ayrıca Soylu, aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında uygulamaya konulan ‘eylem planı’ ile ‘koordinasyon planı’ çerçevesinde 2020 yılı başından itibaren İçişleri Bakanlığı tarafından alınan yeni tedbirler ve bu tedbirlerin sonuçlarını değerlendirdi.

Soylu, aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında hayata geçirilen KADES uygulaması ile ilgili illerde kadınlara bilgilendirici ve tanıtıcı faaliyetlerin artırılmasını, 620 bin civarında olan uygulamayı indiren kişi sayısının bu yıl sonuna kadar 1 milyon hedefine ulaşmasını istedi.

YENİ HASTA VE CAN KAYBINDA REKOR

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı Türkiye'nin COVID-19 hasta tablosuna göre dün 7 bin 381 yeni hasta tespit edildi, toplam hasta sayısı 460 bin 916'ya çıktı. Can kaybı da 161 artarak 12 bin 672'ye yükseldi.

İSTANBUL'DA BULAŞICI HASTALIK NEDENİYLE 211 VEFAT

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Mezarlıklar Müdürlüğü kaynaklarından edinilen bilgiye göre dün İstanbul’da 435 ölüm gerçekleşti. Bu ölümlerden 211’inin bulaşıcı hastalık kaynaklı olduğu öğrenildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.