Kılıçdaroğlu: Yanlış rakam açıklamak Türkiye’nin itibarını sarsıyor

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, corona virüsü vaka ve vefatlarda gerçek sayıların gizlendiğini söyledi: Devlet dediğiniz kurum hiç yalan söyler mi? Pandemide vaka ve ölümlerle ilgili yanlış rakam açıklamak kadar Türkiye'nin itibarını sarsan başka bir şey yoktur. 

01 Aralık 2020
Kılıçdaroğlu: Yanlış rakam açıklamak Türkiye’nin itibarını sarsıyor

Son dakika… Kılıçdaroğlu: Yanlış rakam açıklamak Türkiye’nin itibarını sarsıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. ülke gündemine dair başlıklar değerlendirdi.

– Pandemi başladığında, hükümete neden bunu yaptın yapmadın diye eleştirmedik. Aksine öneriler getirdik. Önerilerin yüzde 99’u uygulanmadı. Ve pandemi süreci iyi yönetilmedi.

EN KÖTÜ DÖRDÜNCÜ ÜLKEYİZ

– Ana ilke, salgının yayılmasını engellemektir. Tedavi zaten hastanelerde yapılıyor. Şimdi salgın yönetiminde en kötü yönetilen dünyanın dördüncü, Avrupa’nın birinci ülkesiyiz. Peki ülkeyi yönetenler bu sonuçtan utanıyorlar mı, utanmazlar?

– 13 bin 746 vatandaşımız resmi rakamlara göre hayatını kaybetti. Gerçek rakamlar bunun çok üzerinde. Belediyelerimizin defin işlemleri ile doktorların raporlarını topluyorsunuz, bu rakamı katlıyor. Biz “Rakamları doğru açıklayın” demiştik.

– Devlet dediğiniz kurum hiç yalan söyler mi? Pandemide vaka ve ölümlerle ilgili yanlış rakam açıklamak kadar Türkiye’nin itibarını sarsan başka bir şey yoktur.

EKONOMİYLE İLGİLİ TEK SATIR ÖNLEM YOK

– Sokağa çıkma kısıtlaması alındı ama ekonomiyle ilgili tek bir satır önlem yok. Her şeyi kapatıyorsun, peki bu insanlar nasıl geçinecek? Esnaf kardeşime sesleniyorum; önüne sandık gelecek, demokratik yollarla bunlara ders vermek senin boynunun borcudur.

– Bir Katar firması için 90 milyon doları indirdiler. Peki esnaf kardeşim senin vergini indirdiler mi? Bir firmaya 90 milyon dolarlık kıyak geçtiler yetti mi?Yetmedi, dolar sürekli arttı. Bari bunu Türk Lirasına bağlayın dediler. Bunu da kabul ettiler.

– 90 milyon doları bir kalemde, Katarlı firma için indirdiler. Yetmedi, doları da sabitlediler; futbol maçlarını yayınlayan kuruluş için. Dolar, 5.80’e sabitlendi. Gençlik ve Spor Bakanı da başarı gibi bunu yayınlıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.