3 DİLDE HES UYARISI

Antalya'da toplu ulaşım aracı kullanan yabancı turistlerin HES kodu mağduru olmaması için Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 dilde broşür hazırlandı. 

03 Şubat 2021
3 DİLDE HES UYARISI

3 DİLDE HES UYARISI

 

ANTALYA’da otobüs ve tramvayda Hayat Eve Sığar (HES) kodu uygulamasına geçilmesi üzerine yabancı turistler zorluk yaşamaya başladı. Yabancı tatilcilerin sisteme girip kayıt işlemlerini yapmakta zorlanması üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından duraklarda, kentin işlek noktalarında turistlere dağıtılmak üzere İngilizce, Almanca ve Rusça dillerinde HES kodu uygulamasını anlatan broşürler bastırıldı.
DETAYLI BİLGİ VERİLDİ
HES kodunun nasıl tanımlanacağı konusunda turistlere yönelik detaylı bir tarifin yer aldığı 3 dilli broşürde, “Antalyakart’ına HES kodunu tanımlamayanlar toplu ulaşımı kullanamayacak. Vakit kaybetmeden tanımlama yapın. Lütfen sırasıyla HES kodunuzu, pasaport numaranızı, Antalyakart ya da kredi kartı numaranızı girin. Yasal koşulları okuyup kabul ettiğinizi onaylayın ve ‘tanımla’ butonuna tıklayın” diye bilgi verildi.
DURAK VE OTOBÜSLERE ASILDI
Tüm duraklara ve otobüslere de asılan broşürde HES kodunu henüz almamış turistler için bu kodu çeşitli yollar kullanarak nasıl alabilecekleri de anlatıldı. Telefona HES aplikasyonu indirerek, 2023’e kısa mesaj göndererek veya e-devlet üzerinden turistlerin HES kodu almak için izlemesi gereken yollar da broşürde yer aldı.
TURİSTLERİ DE KAPSIYOR
Kayıt için en çok yardıma ihtiyaç duyan kitlenin turistler olduğunu ifade eden Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Nurettin Tonguç, “HES kodu zorunluluğu turistleri de kapsıyor. Ancak kayıt konusunda sorun yaşıyorlar. Pasaport numaralarını sisteme girip kayıt yapabilmeleri için üç dilde broşür dağıtıyoruz. HES kodu uygulamasına sorunsuz ve yumuşak şekilde geçiş sağladık” dedi.
DAĞITIM BAŞLADI
Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı broşürleri turizm lokasyonlarında ulaşım personeline dağıttıklarını söyleyen Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan, “Lara-Kundu bölgesinde ve turist yoğunluğunun yüksek olduğu noktalarda çalışan araçlarımızda broşürlerin turistlere dağıtımı başladı. HES kodunun ulaşımda zorunlu hale gelmesiyle birlikte Antalyalıların ulaşımı sorun yaşamadan kullanabilmeleri için gerekli bilgilendirmeleri yapıyoruz” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.