6 AY İÇİNDE 3'ÜNCÜ KURBAN

Balon balığından bir ölüm daha 

12 Şubat 2021
6 AY İÇİNDE 3'ÜNCÜ KURBAN

Balon balığından bir ölüm daha

 

Hatay İskenderun'a gelen kuru yük gemisinin 5 mürettebatı yedikleri balon balığından zehirlendi. Hastaneye kaldırılan denizcilerden Muhammer Alak hayatını kaybetti. "M/V Ali Işık" adlı kuru yük gemisi, gemi Antalya Kaş açıklarında iken, birinci güverte zabiti Alak'ın tuttuğu balıklar dondurucuya konuldu. 30 Ocak sabahı, Metalurji Limanı'na ulaşan gemi personelinden Muhammer Alak ve aşçı Şahin Yılmaz, balıkları pişirdi. Ancak balıkları yiyen 5 mürettebat kısa süre sonra fenalaştı. Sahil Güvenlik botu tarafından karaya çıkarılarak hastaneye kaldırılan Alak hayatını kaybetti. Aşçı Şahin Yılmaz, yağcılar Nazmi Aldemir ve Cüneyt Keleş ile çarkçıbaşı Asım Çort ise tedavilerinin ardından taburcu oldu.

6 AY İÇİNDE 3'ÜNCÜ KURBAN

Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Rıza Köşker, Asım Çort ile görüştüğünü belirterek, "Vücuda alınan zehir miktarı öldürücülüğü açısından önemli. Balon balıkları dünyada bilinen en güçlü denizel toksini içeriyor. Bu toksinin de panzehiri yok. Van ve Antalya'dan sonra son 6 ay içinde 3'üncü ölüm vakası yaşandı" dedi. Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Cengiz Deval, bir balon balığında 30 yetişkin insanı öldürmeye yetecek kadar zehir bulunduğunu ifade etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.