SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI DUAYENİ NERMİN ELBERS ANADOLU BİRLİĞİ PARTİSİNDE!

 

13 Şubat 2021
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI DUAYENİ NERMİN ELBERS ANADOLU BİRLİĞİ PARTİSİNDE!

 

Türkiye’nin yükselen yıldızı Anadolu Birliği Partisine, sivil toplum kuruluşları duayeni İş kadını Nermin Elbers’ te katıldı. Konyaaltı İlçe Başkanlığına ve Avrupa ülkeleri koordinatörlüğüne atanan Elbers Avrupa sorumluluğunu üstlendi. Türk siyasetine büyük bir güç getirecek olan Elbers, Anadolu’nun Biriliği için çalışacak.

Nermin Elbers Kimdir?

Nermin Elbers Almanya Berlin de birçok sivil toplum kuruluşunda başkanlık yapmış olup Almanya ile Türkiye arasında köprü görevi görmüştür. 23 Haziran 1941 doğumlu olan Elbers, Artvin-Arhavi doğumludur. Almanya'ya 1962 yılında giden Elbers ilk olarak Hamburg'da bir moda evinde 8 ay çalıştı. Almancayı kısa bir sürede öğrenerek, büyük elektronik firmalarının birinde yönetici olarak çalışmaya başladı. Elektronik firmasında çalıştığı yıllarda Türkiye'den Almanya'ya gelen çok sayıda Türk'e iş bulan Nermin Elbers, bu dönemde bir Alman yöneticiyle evlenerek ticarete atıldı. Berlin'de bir İtalyan restoranı açarak 9 sene boyunca işletti. Bu ülkedeki ilk Türk kadın işletmeci olan Elbers, daha sonra Türk mutfağı ve dönerinin yer aldığı bir başka restoran açarak 12 yıl işletti. Ayrıca Berlin'de kurulan Türkspor'un başkanlığını da yaptı. Aynı zamanda Almanya'da ehliyet alan ilk Türk kadını olan Nermin Elbers Türk kadınının gücünü ve zekasını Almanya da göstermiştir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.