KONFEKSİYONCULAR VE BUTİKÇİLER ODASINA ZİYARET

Anadolu Birliği Partisi Akdeniz’den sorumlu Genel Başkan yardımcısı Hüseyin Zorlu, Yeşilçam Medya Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Selçuk ve Yeşilçam Medya Genel yayın Yönetmeni, Antalya Konfeksiyoncular ve Butikçiler odası başkanı Sn.Yusuf Kurula bir ziyaret gerçekleştirdi. 

24 Şubat 2021
KONFEKSİYONCULAR VE BUTİKÇİLER ODASINA ZİYARET

 
Anadolu Birliği Partisi Akdeniz’den sorumlu Genel Başkan yardımcısı Hüseyin Zorlu, Yeşilçam Medya Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Selçuk ve Yeşilçam Medya Genel yayın Yönetmeni, Antalya Konfeksiyoncular ve Butikçiler odası başkanı Sn.Yusuf Kurula bir ziyaret gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen ziyarette Yusuf Kurul konfeksiyon esnafının pandemi döneminde yaşadığı zorluklardan bahsetti. 
 
Yusuf Kurul;
“10 aydır Konfeksiyoncu esnaflarımız perişan olmuş ne yapacağını şaşırmış hükümetten bir destek bir müjdeli haber beklerken çok büyük hayal kırıklığına uğramışlardır.Açıklanan paketten maalesef konfeksiyon imalatçıları ve satıcıları faydalandırılmamıştır.Konfeksiyon esnafı nasıl unutulur!Herkesin ayağına giydiği çoraptan şapkasına kadar konfeksiyoncu esnafının emeğinden çıkar.Konfeksiyon sektöründeki tüm esnaflarımız; imalatçısı,parekende satıcısı,toptan satıcısı,Pazar satıcısı hepsi perişan durumda.Zaten çoğu esnafımız genel kısıtlamalar nedeniyle  iş olmayınca kapattı.Konfeksiyoncu esnafımıza da kira ve hibe desteği verilmelidir. Ayrıca;
Açıklanan paketin mağdur olan esnaf ve sanatkârların derdine derman olamayacağını, birikmiş borçlarının faizleriyle birlikte hiç ödenemeyecek hale geleceğini söylemek zorundayız!
Konfeksiyon Esnafının ayakta kalabilmesi için çok acil desteğe ihtiyacı vardır…
Kira yardımı ve esnaf destek ödemesi esnafımızın umudu oldu…
Ancak bu yardımlar kısıtlamalardan doğrudan etkilenen belli bir esnaf kesimine yapılıyor.Oysa kısıtlamalardan etkilenmeyen esnaf yok…
Şu anda konfeksiyoncular, damatlık ve gelinlikçiler-okul forma imalatçıları ve satıcıları, iş kıyafeti imalaatçıları hafta içi açık, herhangi bir kısıtlama yok ancak ; okullar kapalı olduğu için formacılar, düğünler yasak olduğu için damatlık ve gelinlikçiler, Oteller kapalı olduğu için,iş kıyafeti imalaatçıları hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağından dolayı da konfeksiyoncu üyelerimiz iş yapamıyor.İşyerlerinin elektrik,su faturasını ödeyemiyor evlerine ekmek götüremiyorlar.Ve açıklanan listede maalesef bizim konfeksiyoncu sektöründeki bu mesleklerin hiç biri yok.
Bu yanlış düzeltilmeli.Nasıl oluyor da düğün organizasyoncuları yardımlardan faydalanırken gelinlik ve damatlık esnafımız faydalanamıyor?Düğünler yapılmadıysa gelinlik ve damatlık da satılmadı.
Özellikle turizm bölgelerindeki gelirinin tamamı yabancı turiste bağlı olan işletmeler 17 ayda sadece 2 ay işyerlerini açabilmişlerdir. Şöyleki; 2019 Eylül ayında otelleri kapanmasıyla birlikte işyerlerine kilit vurmuşlar ta ki 2020’nin Ağustos ayında açmabilmişlerdir. Sadece Ağustos-Eylül olmak üzere 2 ay çalışabilmişler ve tekrardan otellerin kapanmasıyla işyerlerini kapatmak zorunda kalmışlardır. Şu an ise turizm sezonunun ne zaman açılacağı bilinmemekle birlikte en iyimser şartlarla Mayıs ayında açılsa bile yine de turizm esnafının 17 ayda sadece 2 ay çalışabileceklerdir. Ekonomik olarak oldukça zor durumda olan turizm bölgelerindeki mağaza işletmecileri devletimizin desteğine ihtiyacı vardır.” Dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.