ANTİK KENTLERDE KUŞ KAMPI

Kuşların ilkbahar göçüyle canlanan Antalya’da, kuş gözlem turları düzenleniyor. Gözlem sırasında keşiş kutrukkakan, kara kızılkuyruk, kara kulaklı kuyrukkakan gibi pek çok kuş türü incelendi.  

01 Nisan 2021
ANTİK KENTLERDE KUŞ KAMPI

ANTİK KENTLERDE KUŞ KAMPI

ENDER görülen kuş türlerinin yaşadığı Antalya, göç döneminde kuş gözlemcilerinin ve doğa fotoğrafçılarının uğrak yeri oldu. Patara Antik Kenti kuş gözlemcilerine ev sahipliği yaptı. Antalya Kuş Gözlem Topluluğu ile Burdur’daki Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 6. Bölge Müdürlüğü’nden bir grup ilkbahar kuş göçünü izlemek için bölgede kamp kurdu. Patara’nın sulak alanlarında ve kıyısında kuş gözlemi gerçekleştiren ekip bölgeye özgü türleri de fotoğrafladı.
ANTİK KENTLERDE KUŞ KAMPI
 
İLK PELAJİK KUŞ GÖZLEMİ
Kampa katılan doğa fotoğrafçısı, yazar ve kuş gözlemcisi Gökçe Coşkun, Manavgat’ta da deniz kuşlarını keşfetmek için Türkiye’nin ilk pelajik kuş gözlem turunu düzenlediklerini duyurdu. Tur boyunca bölgeye özgü kuşların yanında az rastlanır türlerle de karşılaştıklarını belirten Coşkun, gözlem sırasında keşiş kutrukkakan, kara kızılkuyruk, kara kulaklı kuyrukkakan gibi pek çok kuş türünü incelediklerini söyledi.
ANTİK KENTLERDE KUŞ KAMPI
 
AÇIKLARDA İZ SÜRDÜLER
Açık denizlerin sahil veya deniz tabanına yakın olmayan kısımlarına ‘palejik bölge’ denildiğini söyleyen Coşkun, bu bölgede gözlem için Side limanından tekne ile açılıp Manavgat açıklarına kadar giderek ilkbahar göçünü takip ettiklerini kaydetti. Pelajik gözlem esnasında özellikle korsan martılarla ilgilendiklerini dile getiren Coşkun, Denizkent Mahallesi’nde kamp kurduklarını söyledi.
SULAK ALANLAR ÇOK ÖNEMLİ
Kampın iki gün sürdüğünü belirten kuş gözlemcisi Burak Doğansoysal da “Sulak alanlar çok önemli. Özellikle göç eden kuşların nefes alması, dinlenmesi, beslenmesi için çok önemli. Yıl boyu bu alanlarda yaşayan, kimi zaman yakılan sazların arasında yuva yapan yüzlerce kuş türü var” diye bilgi verdi.
 
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.