Türkiye pandemi sonrası e-ticaretteki patlamaya hazırlıksız yakalandı

Türkiye pandemi sonrası e-ticaretteki patlamaya hazırlıksız yakalandı, kargo ücretlerine son 1 yılda yüzde 100’ü aşan oranlarda zam geldi. Halen bir ürünün taşınması için minimum ücret 15 TL seviyesine çıkmış durumda. Bu fiyatlar ürün fiyatlarına yansıtılıyor ve enflasyon üzerinde de baskı oluşturuyor. 

29 Nisan 2021
Türkiye pandemi sonrası e-ticaretteki patlamaya hazırlıksız yakalandı

 
Fahiş fiyat denetimlerinin kargo hizmetinden başlaması gerektiğini belirten Otomotiv Satış Sonrası Ürün ve Hizmetleri Derneği (OSS) Başkanı Ziya Özalp, “Rekabet Kurulu'nu inceleme yapmaya çağırıyoruz” dedi. Özalp şöyle devam etti: “Hep birlikte aynı oranlarda fiyat artışı yapan kargo şirketleri, tamamen keyfi zamları birbiri ardına gündeme getiriyor. 1 yılda işçi ücretleri mi mazot mu yüzde 100 arttı, bu zamların nedeni nedir?” Halen kargo alanında 3 özel şirketin yanında bir de PTT olmak üzere belli başlı 4 firma hizmet veriyor.
 
YENİ ARTIŞ GELİYOR
 
“1 Temmuz'da tekrar zamma hazırlanıyorlar, endişeliyiz” diyen Özalp, tüm sektörlerin sorunu olan bu ücret artışının ister istemez fiyatlara ve dolayısıyla tüketiciye yansıdığını da ekledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.