Sahne emekçileri için enstrümanlarını satışa çıkardılar

Corona virüsü salgınında işsiz kalan sahne emekçilerine destek olmak için sanatçılar seferber oldu. Türk Halk Müziği'nin usta ismi Musa Eroğlu, Melek Mosso, Kurtalan Ekspres’in bas gitaristi Ahmet Güvenç enstrümanlarını satışa çıkardı 

04 Haziran 2021
Sahne emekçileri için enstrümanlarını satışa çıkardılar

 

Corona virüsü salgını nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşayan sahne sanatçıları ve emekçilerine kademeli normalleşme döneminde bir adımın atılmaması sonrası Ahbap Derneği devreye girdi. 400 TL’ye kadar olan elektrik, su ve doğalgaz faturalarını bağış usulüyle karşılama kampanyası başlattı. Türk Halk Müziği’nin duayen isimlerinden Musa Eroğlu kampanyaya bağlamasını satışa çıkarak destek oldu.

 

Ahbap Derneği Başkanı Haluk Levent, “Musa Eroğlu abimiz sahne emekçilerinin ödenmemiş faturaları için bağlamasını satışa çıkardı. En yüksek fiyatı veren o güzel ve emek dolu, fiyatı paha biçilemez bağlamaya sahip olacak” diyerek duyuruyu yaptı.
 
 
 
MELEK MOSSO DA FLÜTÜNÜ SATIŞA ÇIKARDI
 
Sanatçı Melek Mosso ise kampanyaya flüdünü bağışlayarak destek oldu. Haluk Levent, “Sevgili Melek Mosso aradı. “Abiciğim sahne emekçileri için başlattığın kampanyaya sahnede çaldığım flütü bağışlamak istiyorum” dedi. Cansın Melek! Bu flüte en yüksek parayı veren aynı zamanda sahne emekçilerinin faturalarına destek olmuş olacak” açıklaması yaptı.
 
 
Kurtalan Ekspresin bas gitaristi Ahmet Güvenç, kampanyaya katılan başka bir isim oldu. Efsanevi gitarist, “Halukçuğum yıllardır sahnede çaldığım bas gitarımı , müzisyen kardeşlerimin faturaları için satışa çıkarıyorum” diyerek sahne emekçilerine destek verdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.