TASARRUF DEĞİL AMBARGO!

CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yayımladığı Kamuda Tasarruf Genelgesi’nde tedbir maddesi olarak yer alan ‘Kamu kurumlarına gazete alınmaması ve aboneliklerin iptal edilmesi’ kararını sert sözlerle eleştirdi. Başkan Cengiz, “Saray, havuzuna çekemediği yerel basını saf dışı bırakmak istiyor” dedi  

03 Temmuz 2021
 TASARRUF DEĞİL AMBARGO!

 

1 Temmuz itibariyle gelen zamlara karşı kamuoyunda tepkiler sürerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yayımladığı Kamuda Tasarruf Genelgesi de tartışmalara yol açtı. Genelgeyle aynı gün 2020 yılı harcamalarının da yayımlanması ile birlikte Cumhurbaşkanlığı’nın 2020’de 2.8 Milyar TL’lik harcamada bulunduğu öğrenildi. Külliye’ye mal ve hizmet alımı için 800 milyon liranın yedek ödenekten aktarılmasını oldukça sert sözlerle eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, kamuda tasarruf adı altında gazete abonelikleri ile ilgili alınan kararı ise ‘ambargo’ olarak değerlendirdi. Başkan Nuri Cengiz’in açıklamasının tamamında şu ifadeler yer aldı;

“AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın kamuda tasarruf genelgesi yayınladığı gün, vatandaşın da payına zam düştü! Aynı gün; halkına sırtını dönmüş, araya duvar örmüş olan SARAY’ın 2020 yılı içerisindeki harcamaları da açıklandı. 

Halkın pandemiyle boğuştuğu, her gün en az 9 kişinin intihar ettiği ve bu intihar vakalarının yarısından fazlasının “EKONOMİK SORUNLAR” nedeniyle gerçekleştiği 2020 yılında; Cumhurbaşkanlığı 2.8 MİLYAR TL’LİK HARCAMA YAPTI! Üstelik bu bütçenin 800 MİLYON LİRASI, “CUMHURBAŞKANLIĞINA MAL VE HİZMET ALIMI İÇİN” yedek ödenekten aktarıldı! 

Vatandaştan verginin de vergisini alan, temel yaşam ihtiyaçlarını dahi zamma boğan AKP iktidarında, devletin zor zamanlarda kullanması için var olan yedek ödenek; KİŞİYE ÖZEL BÜTÇEYE dönüştü!”

 

“YEREL BASIN SAF DIŞI BIRAKILMAK İSTENİYOR”

GÜNLÜK HARCAMASI 10 MİLYON LİRAYI aşan, dünyaları kıskandıran SARAYI ile VIP statüsünde 8, toplamda ise kullanıma hazır 13 ADET UÇAĞI ile katiyen İTİBARINDAN TASARRUF ETMEYEN Cumhurbaşkanı Erdoğan; yayınladığı genelgede kamu kurum ve kuruluşlarına GAZETE ALINMAYACAĞINI, aboneliklerin iptal edileceğini açıkladı!

Yandaş gazeteci bozuntularının nasıl beslendiklerini bizler zaten biliyorduk da son dönemde gün yüzüne çıkan pisliklerle birlikte sağır sultan bile duymuş oldu! Peki ya halkın haber alma özgürlüğü için çalışan, onurunu ve vicdanını muhafaza eden, dürüst ve ilkeli habercilik yapan gazeteciler ne ile beslenecek?

Abonelik gelirleri, özellikle YEREL BASININ ilan dışındaki neredeyse tek gelir kaynağıdır! SARAYIN akıl almaz giderlerinden, uçuk kaçık harcamalarından ödün vermeyip; bin bir güçlükle ayakta kalmaya çalışan YEREL BASIN’ın kamudaki aboneliklerini iptal ederek tasarruf değil, basının emekçilerine ZULÜM ETMİŞ OLUYORSUNUZ!

Alınan bu kararla birlikte SARAY; kokuşmuş medya havuzuna çekemediği yerel basını resmen saf dışı bırakarak, halkın doğru habere erişimini zorlaştıracak ve “Bizle taraf olmayan bertaraf olur” anlayışının da sürdüğünü hatırlatacaktır!

 

“ZULMÜN HESABI SANDIKTA SORULACAK”

Ne yaparsanız yapın; tünelin ucu, zulmün sonu göründü! Cebinde, tenceresinde, geleceğinde, insani haklarında ve özgürlüklerine bu zulmü ve baskıyı hisseden herkes; 20 yılın sonunda ZULÜM İKTİDARINA dönüşen AKP iktidarından sandıkta hesabını soracaktır!

AKP iktidarında yaratılan bütün bu pisliği sadece seçim temizleyecek! Cumhuriyet Halk Partisi olarak enkazını bizler kaldıracağız. İnşasını ise tüm halkımız ile birlikte demokrasiyle yapacağız!

Basının özgür, yargının bağımsız, siyasetin temiz, önderliğin akıl ve bilim olduğu bir Türkiye için; ERKEN SEÇİM, HEMEN SEÇİM!”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.