Vali Yazıcı’ndan Basın Bayramı mesajı

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Türk basınında sansürün kaldırılmasının 113’üncü yıl dönümü olan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. 

23 Temmuz 2021
Vali Yazıcı’ndan Basın Bayramı mesajı

 
Vali Yazıcı’nın mesajı şöyle:
“Türk basını, tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getirmiştir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatmada, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir’ ifadesi basının toplumu bilgilendirmesi bakımından üstlendiği görevi en güzel şekilde açıklamaktadır. Türk basını, milli mücadele yıllarında milli duygulara hitap ederek, Anadolu’nun düşman işgaline karşı direnişinin yürekli sesi olmuş ve bu direnişin kahramanlarının destanını yazmıştır.
Demokratik sistemin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basınımız, 15 Temmuz günü de ülkemizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bekasına, milli iradeye ve demokrasimize kasteden darbe girişimine karşı dik duruş sergilemiş, milletimizin yanında olmuş, darbe girişiminin bertaraf edilmesinde önemli bir görev üstlenmiştir.
Basınımız, turizmin başkenti Antalya’mızın dünyaya tanıtılmasında da büyük rol almaktadır. İnanıyorum ki basınımız; bu topraklarda olup biteni, doğru ve tarafsız bir şekilde gündeme taşıyarak, şehrimizin ve ülkemizin kalkınmasına, güçlenmesine ve markalaşmasına katkı vermeye devam edecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, vatandaşlarımızın haber alma ve bilgi edinme ihtiyacını karşılamak için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan basın mensuplarımıza görevlerinde kolaylıklar diliyor, tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.