Manavgat yangını sabotaj mı kaza mı?

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 4 farklı noktadan yangın çıktı. Yangın şiddetli poyraz nedeniyle hızla yayılarak mahalle ve köylere de indi. Bölgede göz gözü görmezken, yangının 4 ayrı yerden çıkması sabotaj iddiasını da gündeme getirdi. 

29 Temmuz 2021
Manavgat yangını sabotaj mı kaza mı?

 
 Bölgede 4 farklı yerden yangın çıktı. Yangın şiddetli rüzgar nedeniyle hızla yayılarak yerleşim yerlerine indi. Yangına havadan ve karadan müdahale başlarken, 4 mahalle boşaltıldı. Devlet hastanesinde ise ayakta hasta kabul edilmiyor.
 
SAAT 12.00'DE BAŞLADI
 
Antalya'nın Manavgat ilçesi Yeniköy Mahallesi çöplük yolunda saat 12.00'de çıkan ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılan orman yangını büyüyerek devam ediyor.
 
4 FARKLI NOKTADA YANGIN
 
Manavgat'taki yangının 4 farklı noktada başladığı ve poyraz nedeniyle hızla mahallelere ilerlediği bildirildi. Yangının 4 farklı noktadan çıkması sabotaj iddiasını da gündeme getirdi.
MANAVGAT'TAKİ YANGIN NEDEN ÇIKTI? SABOTAJ MI, KAZA MI?
 
Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit yaptığı son dakika açıklamasında, yangının çıkış nedeniyle ilgili de değerlendirmede bulundu.
 
Yiğit, "Bu konuda net bir şey söylemek mümkün değil. Sebebi ile ilgili yoğun bir çalışma söz konusu. Sebebini yetkililer açıklayacak." dedi.
 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yaptığı açıklamada sabotaj durumunun olabileceğine dikkat çekti.
 
Böcek, "Ben bugüne kadar böyle bir yangın görmedim. Düşündürücü olan 4 ayrı bölgede çıkmış olmasıdır. Şu anda tüm itfaiye ekibimiz orada. Herkes elinden geldiğinde havadan karadan söndürme işlemleri yapılıyor. Bir taraftan 4 mahallemizdeki vatandaşlarımızın evleri boşaltılıyor. İnşallah kısa zamanda can kaybı olmadan bu yangın söndürme işlemi gerçekleştirilmiş olur. 4 ayrı yerde yangın var, hepsini kontrol altına almaya çalışıyoruz. Tahliye işlemleri hızla devam ediyor, aşırı derecede bir duman var, gereği yapılıyor. Herkes burada, sayın Bakan da geliyor, az sonra o da Manavgat'ta olacak. Can kaybı bilgisi henüz yok, olmayacaktır inşallah" açıklamasında bulundu.
 
 
1 KÖY TAMAMEN YANDI
 
Antalya'nın Manavgat ilçesi Yeniköy Mahallesinde çıkan yangın Evrenseki'ye ulaştıktan sonra 1 köyün yüzde 100'ü bir köyün ise yüzde 50'si yandı.
 
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
 
Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, öğle saatlerinde ilçenin farklı noktalarında başlayan orman yangınlarının yerleşim yerlerine sıçraması, bazı evlerin zarar görmesi ve birçok vatandaşın yaralanması üzerine olayın tüm yönleriyle araştırılması amacıyla derhal soruşturma işlemlerine başlanıldığı belirtildi. "Başsavcılığımızın talimatıyla orman yangınlarının başladığı ve güzergahındaki yerlerle ilgili kamera görüntülerinin tespiti ile diğer delilerin araştırılmasına devam edilmektedir." ifadesine yer verilen açıklamada, soruşturmanın çok yönlü ve titizlikle devam ettiği kaydedildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.