Yangınla birlikte ormanlık alandaki yaban hayatı da sarsıldı
Antalya'nın Manavgat ilçesinde 2 gün boyunca etkili olan yangın nedeniyle Akdeniz türü olduğu düşünülen bir bukalemunun telef olduğu görüldü.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde önceki gün 4 ayrı noktada başlayan orman yangını gece saatlerinde geniş bir alana yayıldı. Salihler, Baldırlar ve Sülekler mahallesi boşaltılırken, evlerini terk etmeyen 5 kişi son anda kurtarıldı. Saatteki hızı 80 kilometreye ulaşan rüzgârın da etkisi ile alevlerin boyu 40 metreye ulaştı. 60 kilometrelik bir alanı etkieyen yangın, 34 mahalleyi etkiledi, 1200 hektarlık alanı kül etti.
Bu sırada ormanlık alandaki yaban hayatı da sarsıldı. Manavgat'da büyük bir kısmın kontrol altına alınan yangın, büyük bir habitata zarar verdi. Söndürülen arazide bir bukalemun ölmüş halde görüldü. Beyaz renkteki bukelemunun Akdeniz bukelamenu olduğu tahmin ediliyor.
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
GÜNDEM kategorisindeki diğer haberler

Alihan Kuriş’in de bulunduğu 49 şüpheli hakkında operasyon: 30 gözaltı

Hikmet Hacıyev: "Bizim Başka Ailemiz Yoktur, Türk Dünyası Bizim Ailemiz…

GSB Kültür ve Sanat Okulları’nda Çocuklar Hem Eğleniyor Hem Zihinlerini…

Ani’nin fethinin 962. yıl dönümü Yelken Yarışları ile Kars’ta Çıldır Gö…

KVKK’dan sadakat kart düzenlemesi: Uyum süresi uzatıldı
