Alanya'da okullarda görev yapan öğretmenlerden yüzde 93'ü aşılı

Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, ilçedeki okullarda görev yapan öğretmenlerimizden şu an yüzde 92.7'si aşılı. ikinci doz aşıyı olan öğretmenlerimiz ise yüzde 82'yi geçiyor. aşısız olan öğretmenlerimiz yüzde 7'di onlarda en kısa zamanda aşılarını olacağını düşünüyorum. 

18 Eylul 2021
Alanya'da okullarda görev yapan öğretmenlerden yüzde 93'ü aşılı

Antalya'nın Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılaz 'Salgının seyri yükselse de okulların açık kalacağına inandığını belirten Yılmaz, "Alanya'daki öğretmenlerin şu an yüzde 92.7'si aşılı. İkinci doz aşıyı olanlar yüzde 82'yi geçiyor. Bu anlamda Alanya ortalamasının çok çok üstündeyiz. Daha önce de okullar kapanmasın. Okulların kapanmasının sebebi ne veliler ne de öğrenciler demiştik.

Okullara bakın, öğrencilerimizin hepsi maskeli ama sokağa bakın, sokakta maskesiz çok insan var. Kapanmanın sebebi olmamak için öğretmenlerimizle, idarecilerimizle konuştuk. Aşılanmayan öğretmenlerimizi aşıya teşvik ettik. Yüzde 7'lik aşı yaptırmayan kesim var. Onları da haftanın 2 günü PCR testine gönderiyoruz. Bir an önce bu yüzde 7'lik kesimin aşı olacağını düşünüyorum. Bizim yüzümüzden bir başkasına virüs bulaştığını ve o kişinin öldüğünü düşünelim. Adam öldürmüş oluyoruz. Hatta şu an öğrencilerimiz aşılanmaya başlandı. Aşılama yaşının 12'ye indirilmesi çok iyi oldu. Öyle görünüyor ki salgının seyri yükselse de okullar açık kalacak gibi görünüyor" dedi.

TEMİZLİK İÇİN ZAMAN BIRAKMAK

Alanya İlçesi'nde ikili eğitim yapılan okullarla ilgili Kaymakam Dr. Fatih Ürkmezer ile görüştüklerini dile getiren Yılmaz, bu okullarda büyük ihtimalle önümüzdeki haftadan itibaren derslerin 30'ar dakika olacağını açıkladı. Yılmaz, "Buna sabahçı, öğlenci olan anasınıfları ve okul öncesi bağımsız anaokulları da dahil olacak. Anasınıfları da 50'şer dakikadan 40 dakikaya inecek. Amacımız hem öğrencileri karanlıktan kurtarmak hem de öğle arasında temizlik yapılabilmesi için zaman bırakmak" diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.