Genetiği bozulmamış tek saf alageyik ırkı Antalya'da

Antalya’nın Düzlerçamı Yaban Hayatı Geliştirme sahasında bulunan alageyiklerde ekim ayının yaklaşmasıyla hareketlilik başladı. Dünyada genetiği bozulmamış olarak tek saf ırkın Türkiye’de bulunduğu alageyikler, doğal alanlarda korumaya alınarak çoğalmaları sağlanıyor 

01 Ekim 2021
Genetiği bozulmamış tek saf alageyik ırkı Antalya'da

Antalya’nın Düzlerçamı Yaban Hayatı Geliştirme sahasında bulunan alageyiklerde ekim ayının yaklaşmasıyla hareketlilik başladı. Dünyada genetiği bozulmamış olarak tek saf ırkın Türkiye’de bulunduğu alageyikler, doğal alanlarda korumaya alınarak çoğalmaları sağlanıyor.
Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğüne bağlı Düzlerçamı Yaban Hayatı Geliştirme sahasında, ekim ayının yaklaşmasıyla birlikte çiftleşme dönemi başladı. Genellikle sürü halinde yaşayan alageyiklerde çiftleşme dönemi sonbahar mevsiminde eylül ayı sonu ile ekim aylarında gerçekleşiyor.
 

Dünyada genetiği bozulmamış tek saf ırk Türkiye’de
Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğünün paylaştığı verilere göre, dünyadaki genetiği bozulmamış olarak tek saf ırkın Türkiye’de bulunduğu alageyikler, Düzlerçamında bulunan Eşenadası Alageyik Üretme İstasyonunda doğal alanda üretiliyor ve ülkedeki diğer yaşam alanlarına yerleştiriliyor.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.