KUMLUCA BELEDİYESİ DERE TEMİZLİKLERİNE DEVAM EDİYOR

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ve Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce hummalı bir şekilde devam eden dere temizlik çalışmalarını yerinde inceledi. 

06 Ekim 2021
KUMLUCA BELEDİYESİ DERE TEMİZLİKLERİNE DEVAM EDİYOR

Nüfusun büyük çoğunluğunu çiftçilerin oluşturduğu Kumluca’da taşkınlara bağlı sebeplerle insan sağlığı ve çevre üzerinde oluşması muhtemel olumsuz etkilerinin, yaralanma ve can kayıplarının önüne geçilmesi, kamu ve özel mülke gelebilecek zararların azaltılması amacıyla Kumluca Belediyesi dere temizlik çalışmalarına devam ediyor. 

 

Ana taşıyıcı derelerin Yapraklı, Akınca, Akdere Üleşik, Baymak, Akmaz, Bayısı derelerinin temizlik ve bakım işlerine Kumluca Belediyesi imkanları dahilinde ekipleriyle başlanarak bölge halkının yaklaşan kış sezonunda olası sel taşkınlarına karşı önlem alma çalışmalar başlamış olup devam etmektedir. Bu temizlik çalışmalarında şu anda merkezde %65’lerde merkezin dışında da %80’lerde ilerleme kaydedildiği belirtildi. 

Son yıllarda artan bir şekilde yağışların miktar ve şiddetinde meydana gelen farklılıklar nedeniyle sel ve taşkın olayları çok daha sık görülmekte, hızlı kentleşme sonucu oluşan yapılaşma sebebi ile de sel ve taşkınların olumsuz etkileri önceki yıllara nazaran çok daha belirgin bir şekilde hissedilmektedir.

 

Evsel, endüstriyel ve sel sularının getirdiği atıklarla dolan dereleri belli bir plan dahilinde temizlemeye devam ediyoruz. Sel sularının dere yataklarından taşması sonucu meydana gelebilecek felaketlere karşı alınabilecek önlemlerin başında dere temizliği geliyor. Çevreyle uyumlu altyapı çalışmaları çok önemli bir unsuru oluşturuyor.

 

Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, ‘’Kumluca’mızdaki kesiklerimizin temizlik çalışmalarımızı kontrol için geldik. Sağlıklı Gıdanın Başkenti Kumluca’mızdaki özellikle şu andaki seracılığımızın kış aylarındaki yoğun yağış altında kaldıklarında o kesiklerin açılması için yaklaşık 1,5 aydır hummalı bir çalışma içerisindeydik. Şu anda merkezde %65’lere ulaştık. Merkezin dışında da %80’lerde kanal temizliklerimizi başardık. Şu anda da devam ediyoruz, kesiğimizin başındayız buradaki çalışan arkadaşlarımızın yanında şu anda bu işleri kontrol ediyoruz. Sağlıklı Gıdanın Başkentinde, sebzelerimizin yetişebilmesi için tarıma destek açısından, buradaki kanalların temizlenmesi açısından Kumluca Belediyesi çalışmalarına hızla devam ediyor. İnşallah bu yıl afetsiz bir yıl geçiririz. Buradaki seracılarımızda herhangi bir sel, su baskınıyla karşılaşmaz. Önlem açısından çalışmalarımıza devam ediyoruz’’dedi. 

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, ‘’ Sn. Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’na ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Çiftçilerimiz için gecesini gündüzüne katarak kesik temizliklerimizi yapıyor geçmiş dönemlerde sel felaketlerinden ciddi bir tecrübe aldık. Bu yüzden ana halterleri ana kesikleri Mavikent, Beykonak bölümünün %80’i bitti. Kumluca merkezinde %60’ı bitmek üzere. Ana kesikler üzerinde DSİ’nin çalışmaları başlayacak. Bir kısım yeri başladı, ilerleyen günlerde bir makinenin daha geleceğini söyleyen DSİ Müdürümüzde. Benim çiftçilerden şöyle bir istirhamım var özellikle ara kesiklerde kendi bitki atıklarımızı atarak kendi kendimize zarar veriyoruz. Herkes evinin önünü temizlese tertemiz bir ortam olacak. Bunun için ara kesikleri veya kendimizin küçük olan kesikleri temizliklerini yapalım. Özellikle bitki atıklarını bırakmayalım. Kendi kendimize zarar vermeyelim diyorum değerli çiftçilerimize. Bu konuda Sn. Mustafa Köleoğlu ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Bizlerin, her daim çiftçimizin yanında olduğu için çok teşekkür ederiz’’ dedi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.