Engelli çocuklar için trafik bilgilendirme çalışmasında duygusal anlar yaşandı.

Trafik etkinlikleri kapsamında Antalya Otizm Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde engelli çocuklar için trafik bilgilendirme çalışmasında duygusal anlar yaşandı. Bazı çocuklar sevinç gözyaşlarına boğuldu. 

21 Ekim 2021
Engelli çocuklar için trafik bilgilendirme çalışmasında duygusal anlar yaşandı.

Antalya'da trafik eğitimci polisler; 'Otizm eksiklik değil, farklılıktır!', 'Otizmin farkındayız, onların yanındayız' teması altında Antalya Otizm Gündüz Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinde eğitim gören bakıma muhtaç çocuklarımız için, trafik dersi verdiler. Duygusal anların yaşandığı 2 saatlik eğitime Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Orhan Koç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Antalya İl Müdürü Abdullah Çalışkan'ında hazır bulundu.

Karşılarında trafik polisleri Erdinç Akman, Murat Şentürk ve Havva Karaduman Tümer'e trafik polisini gördüklerinde şaşıran ve çok mutlu olan çocuklara verilen eğitimde yanlarında bulunacak olan yetişkin bireyler ile yaya ve okul geçitlerini kullanarak karşıdan karşıya geçilmesi uygulamalı olarak anlatıldı. Ayrıca taşıt yolculuklarında ön ve arka koltukta emniyet kemeri takılması ile güvenli oyun alanları hakkında bilgilendirme çalışmasını yapıldığı eğitimde hatalı sürücüye kampanyasına ait şapka ve düdük hediye etti. Hediye karşısında bazı çocuklar mutluluk gözyaşı döktü.

"AİLERİMİZİN YANINDAYIZ"

Otizmli çocukların aileleri ile sohbet eden Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Orhan Koç, her zaman çözüm odaklı çalıştıklarını söyledi. Ailelerin yaşadıkları sorunları tek tek dinleyen Koç, "Türkiye'de ilk kez Antalya'da otizmli evde bakım okul u hizmetini başlatıyoruz . Hizmet veren merkezimiz sayesinde anneler evden çıkıp hava alabiliyor. Bizim görevimiz her zaman onların derdine deva olmak" diye konuştu. Eğitim çalışmaları sonunda otizmli çocuklar trafik polisleri Erdinç Akman, Murat Şentürk ve Havva Karaduman Tümer'e kendi göz nuru el emeği yaptıkları ürünleri hediye ettiler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.