YÖRSİAD, YÖRÜK YEMEKLERİNİ UNUTTURMAYACAK

YÖRSİAD (Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği) Gastronomi Komitesi tarafından düzenlenen “Yörük Lezzetleri” etkinliğine büyük ilgi. 

28 Ekim 2021
YÖRSİAD, YÖRÜK YEMEKLERİNİ UNUTTURMAYACAK

YÖRSİAD Üyesi Adem İnal’ın Kaleiçi’nde yer alan evinin avlusunda YÖRSİAD Gastronomi Komitesi Başkanı Doruk Özkan’ın elinden “Yufkalı Yörük Lezzetleri” gelen konuklara sunuldu. Doruk Özkan, Yörüklerin birbirinden özel lezzetlere sahip olduğunu belirtirken, bunlar arasında ‘Yufkalı Yörük Lezzetleri’nin önemli bir yer tuttuğuna dikkat çekti.

Gelen konuklara başlangıç menüsünde Sıkma dürüm, Yörük Patato Kavurması, Ana yemekte Yufka arası oğlak ve tatlı olarak da yufka arası helva sunuldu. 

YÖRSİAD Başkanı M.Aykut Ege yaptığı açıklamasında, “ Biz Yörük İş İnsanları olarak öncelikle işimize ayırdığımız zaman kadar kültürümüzün de geleceğe taşınması adına çalışmalar yürütmekteyiz. Öncelikle amacımız Yörük yemeklerinin unutulmaması, geleceğe taşınması ve Türk Gastronomisinde hak ettiği yeri almasıdır. YÖRSİAD Gastronomi olarak bu etkinliklerimiz devam edecek. Gastronomi komitemizin Başkanı Doruk Özkan’ın elinden Yörüklerin vazgeçilmezi yufkanın içinde yer aldığı lezzetlerin hem reçetelerini aldık hem de o muhteşem lezzetlerini tattık” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.