TODOKS 20. ULUSAL KAYA TIRMANIŞI ŞENLİĞİ OLYMPOS’TA GERÇEKLEŞTİ

 

03 Kasım 2021
TODOKS 20. ULUSAL KAYA TIRMANIŞI ŞENLİĞİ OLYMPOS’TA GERÇEKLEŞTİ

Kumluca Belediyesi’nin katkılarıyla 29-30-31 Ekim TODOKS Doğa Sporları Kulübü 20. Ulusal Kaya Tırmanışı Şenliği’ni Olympos’ta düzenlendi.
Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, sporcuları ziyaret onlarla sohbet etti. Yoğun ilgiyle karşılanan Köleoğlu sporcularının akşam yemeğini elleriyle ikram etti. TODOKS Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Altun ve koordinatörü Hasan Altuntaş, Başkan Köleoğlu’na katılım belgesi, dünya çapındaki TODOKS sporcularının olduğu kupa, bandana ve tişört hediye etti.
Hasan Altuntaş ‘’Başkanım gerçekten ekibiniz güler yüzlü, yaklaşım kalitesi ve bize verdiği doğa sporlarına verdiğiniz, sporculara verdiğiniz bu destek adına çok teşekkür ediyoruz.
Bunlarda bizi unutmamanız için çam sakızı çoban armağanı lütfen bizi hatırlayın çayınızı, kahvenizi içerken’’ dedi.
Başkan Köleoğlu Kumluca bölgesi alternatif turizm için çok elverişli bundan sonra da çalışmalarımızı geliştirip arttıracağız dedi.
Etkinlik 29 ekimde Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anma töreni ile başladı. Spor tırmanış rotalarının teknik ekip ve sporcular tarafından red point lider açılması ve ilk defa Kaya Tırmanışı deneyimi yaşamak isteyenler için temel tırmanış teknikleri ve ip düğümlerinin gösterildiği work shop ardından top rope (üsten emniyet)’li gerçekleştirdi.
Olimpos’un ruhunu derinlemesine hissetmek için sporcular tırmanış sonrası gün boyunca kasılan ve gerilen kaslarını rahatlatmak için derin esnemeler yaparak dengeyi ve güçlerini tekrar yenilemek için yoga yaptı.
Mustafa Köleoğlu ‘’Şimdi bugün önemli bir misafirlerimizi Kumluca’mızda ağırlıyoruz, Olympos’ta ağırlıyoruz. Şimdi doğa sporları deyince Türkiye’deki en iyi alternatiflerden bir tanesi Kumluca’mızdaki özellikle Olympos bölgemizdeki alanlar tırmanış alanları doğa sporlarımıza uygun bir ortam. Şimdi ben özellikle kulübümüzün Antalya’nın değişik yerlerindeki sürekli çalışmalarını ve gezilerini biliyorum, takip ediyorum. Ben bundan sonra
mutluluğu daha da artarak büyüterek geliştirmek istiyorum. Çünkü ben buradaki kulübümüze kendimi ait hissediyorum. Ben buradaki kulüp üyelerimizin samimiyetinden kendimi buranın bir üyesi olarak görüyorum. Ben buradaki bütün doğa sporlarımızı Kumluca’mızda baş tacı yapacağımızı ve Türkiye’deki misafirlerimizi Kumluca Belediyemizle beraber ağırlamak
isteyeceğimizi ben özellikle belirtmek istiyorum. Çünkü alternatif turizmde Kumluca bölgesi çok gezilip görülecek ve buradaki birçok çalışmanın yapılacak bir bölge, onun için başkanım çalışmalarınız da başarılar diliyorum.
Fahri Altun ‘’Biz TODOKS olarak bugüne kadar şenliklerimizi geyik bayırında yapmaktaydık. Geyik bayırı Dünya da sayılı kaya tırmanış bölgesidir. Fakat gerçekten bugün eğer yılda 25 bin yerli ve yabancı tırmanıcı geliyorsa bizim dağcılar doğacılar çizdiği yol haritasından kaynaklanan bir kazanımdır. Bu anlamda bizim turizme olan katkımızı buradan tespit edebilirsiniz. Arkadaşlar bu defa Olympos’ta kaya tırmanış şenliğimiz yapmak üzere karar aldık, yönetim olarak. Ve sayın başkanı ziyaret etmemle birlikte sağ olsunlar büyük bir kadirşinaslıkla kapılarını açtı imkanlarını sağladı. Gerçekten bundan gurur duyduk bundan sonraki tırmanışlarımızda ve bundan sonraki şenliklerimizde burayı yoğunlaştıracağız. Hep bu hususta hep bu konudaki katkılarını ve desteklerini bekleyeceğiz. Bu bizim için büyük bir onurdur büyük bir kazanımdır. Sağ olun var olun sayın Başkan’’ dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.