Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı Osman’dan kurtuluş açıklamaları

Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı Abduvali Buğrahan Osman, Doğu Türkistan’ın kurtuluş yıl dönümünde çağrıda bulundu. 

12 Kasım 2021
Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı Osman’dan kurtuluş açıklamaları

12 Kasım Doğu Türkistan’ın Kurtuluş Yıl Dönümüne ilişkin konuşan Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı Abduvali Buğrahan Osman, İstanbul’da Türk konseyine üye olan Türki devletlerin bir araya geleceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Abdulvali Buğrahan Osman, zirveye ilişkin bir de çağrıda bulundu:

“İstanbul zirvesinde kendimizi de görmek istiyoruz”  Buğrahan Osman, açıklamasında Türk birliğinin yanında olduğunu belirterek;” Bugün Doğu Türkistan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü. İstanbul zirvesinde Doğu Türkistan’ın seçilmiş cumhurbaşkanı olarak katılmak istiyorum. En az bir etkinlikte Uygur Türkü vekillerimizin yer almasını istiyoruz. Türk Dünyası içinde Doğu Türkistan bayrağını da görmek istiyoruz. Hedefimiz kızıl elma.  Bu sebepten dolayı 7 Türk Devleti Cumhurbaşkanına da selamlarımı, saygılarımı iletiyorum” dedi.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.