Kepez’in 9. kütüphanesi kapılarını açtı

Kepez Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 100. Yılı için yatırım programına aldığı 16 kütüphane arasında yer alan Amir Ateş Kütüphanesi’ni törenle hizmete açtı. 

30 Kasım 2021
Kepez’in 9. kütüphanesi kapılarını açtı

İlçenin dört bir yanını kütüphanelerle donatmaya devam eden Kepez Belediyesi, Esentepe Mahallesine de bir kütüphane kazandırdı. Kepez Belediyesi, ilçenin 9’ncu kütüphanesini törenle Amir Ateş Semt Konağı’nda açtı. Amir Ateş Kütüphanesi’nin açılışına Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, belediye meclis üyeleri, Kepez Muhtarlar Dernek Başkanı Feyzullah Büyükkeleş, muhtarlar, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar ve vatandaşlar  katıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Esentepe Mahallesi’ne de bir kütüphane kazandırıyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Tütüncü, Esentepe Mahallesi’nde eğitimden sağlığa,  kentsel dönüşüme kadar birçok alanda gerçekleştirilecek değişim ve dönüşüm projelerini anlattı. İlk önce mahalledeki kentsel dönüşüm projesine değinen Başkan Tütüncü,  2022 yılının başında inşaat çalışmalarının başlayacağını bildirdi.

8 mahallede kentsel dönüşüm

Fatih, Göçerler, Çamlıbel, Esentepe, Yavuz Selim, Kazım Karabekir, Çankaya ve Fevzi Çakmak olmak üzere 8 mahallenin tamamının büyük bir çabayla, çalışmayla muhteşem bir kentsel dönüşüm projesine sahip olduğunu vurgulayan Tütüncü, “Hemşehrilerimizin arsalarını değerlendirdik, hemşerilerimiz bu arsaların üzerine dilediği zaman dilediği müteahhit vasıtasıyla binalarını yapabilecekler. Yaklaşık 4,5 yıldır devam eden bir süreç. 8 mahallede bu anlaşmaları sağlamak, bir evin içinde yerine göre 4 kişi anlaşamıyor. 8 mahallenin içerisindeki herkesi anlaştırmak kolay değil.”dedi.

Şehir Hastanesi 2023’te hizmete girecek

“Kentsel dönüşüme yönelik imar revizyon planlarını yaparken,  eş zamanlı başka bir şey için daha çalışıyorduk.” diyerek sözlerine devam eden Tütüncü, “O da neydi? Şehir Hastanesi'nin Antalya'ya Kepez'e ve bizim mahallelerimizin hemen yanına gelmesiydi. O da kolay olmadı. 2011 yılından itibaren bu konuyla ilgili çalışmalarımızı büyük bir heyecanla ortaya koyduk. 2021 yılının en önemli işi bu şehir hastanemizin temelini atmak oldu. 2023'ün içersinde hükümetimizin bir armağanı olarak Antalya Şehir Hastanesi hizmete girecek. Şehir Hastanesi hem verdiği hizmet bakımından, hem de yatak kapasitesi bakımından Kepez Devlet Hastanesi’nin çok daha üstünde niteliğe sahip olacak. Burası ilk etapta 1078 yatak kapasiteli olacak, 1500 yatağa kadar da çıkabilecek. Kepez Devlet Hastanesi ile mahalleler nasıl değer kazandıysa, şehir hastanesi ile de saydığımız 8 mahalle başta olmak üzere bütün mahallelerimiz değer kazanacak. Antalya Şehir Hastanesi, Türkiye'nin en güzel en nitelikli hastanelerinden birisi olacak. “diye konuştu.

Doğal gaz geliyor, okul yapılıyor

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü,  doğalgaz çalışmalarının da Erenköy'den sonra Esentepe'ye geleceğini ve bununla ilgili de çalışmaların devam ettiğini, 2022 yılında da mahallede okul yapımının başlayacağını sözlerine ekledi.

Kepez’e 16 kütüphane

Başkan Tütüncü, Esentepe Mahallesi’nin değişim ve dönüşümünü anlattıktan sonra Kepez’e kazandırılacak 16 kütüphanenin birer birer açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi. Kepez’e 16 kütüphane açma hedeflerine değinen Tütüncü, “ Ben özel sebepler nedeniyle evlerinde ders çalışamayan öğrencilerimizin yürek yangınlarına şahit oldum. İşte! Biz bundan dolayı kütüphane diyoruz. Bugün 200'den fazla çocuğumuzun aynı anda ders çalışabileceği bir kütüphaneyi buradaki gençlerimize ve öğrencilerimize armağan etmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”dedi.

Bilim merkezine ışık tuttu

Kepez’in Robotik Kodlama Merkezi’nin ilk olarak Amir Ateş Semt Konağı’na açıldığını hatırlatan Tütüncü, “Robotik Kodlama Merkezi bizim Bilim Merkezi’mize de aslında ışık tuttu.  2017'de açtığımız Robotik Kodlama Merkezi, muhteşem bir bilim merkezi'nin doğmasına neden oldu. Türkiye'nin en büyük bilim merkezini kurduk başta Kepez’in olmak üzere Antalya’nın çocuk ve gençlerine şuan bilginin, bilimsel düşüncenin kapılarını araladı. Türkiye'nin en büyük bilim merkezini de önümüzdeki günlerde açacağız. Biz yine okullar, spor salonları yaparak, gençlerimizin eğitimleri için yeni projeler üreterek, kütüphaneler açarak hizmet yolculuğumuza devam edeceğiz. Şehri ihya etmek önemli, ama nesle ışık tutmak, gelecek kuşaklara da ışık olmak en önemli şehircilik hizmeti. Gençlerimizi geleceğe daha güçlü bir biçimde taşıyalım ki o gelecek kuşaklarda dönsünler memleketimize milletimize hizmet etme zamanında çok daha güzel işler başarsınlar. 9. kütüphanemiz Amir Ateş Kütüphanesi, gençlerimize, mahallemize, Kepez’imize hayırlı olsun” diye konuştu.

Kütüphaneyi gezdiler

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün konuşmasının ardından kurdele kesimiyle Kepez’in 9. Kütüphanesi Amir Ateş Kütüphanesi hizmete açıldı. Başkan Tütüncü ve beraberindeki heyet kütüphaneyi gezerek, raflardaki kitapları inceledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.