Ayşe'nin hayalleri ayaklarıyla tuval oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi fuayesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde engelli sanatçı Ayşe Aydın'ın ayaklarıyla yaptığı resimlerin sergisi açıldı. 

03 Aralık 2021
Ayşe'nin hayalleri ayaklarıyla tuval oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi fuayesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engelli sanatçı Ayşe Aydın’ın ayaklarıyla yaptığı resimlerin sergisi açıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi fuayesinde anlamlı bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Engelli sanatçı Ayşe Aydın’ın ayakları ile yaptığı 90 tablonun bulunduğu serginin açılışını Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Av. Cansel Tuncer yaptı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen sergide konuşan Tuncer, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün uluslararası bir farkındalık günü olduğunu söyledi.
SEVGİ VARSA ENGEL YOKTUR
Tuncer, “Sevgi varsa engel yoktur dediğimiz bir gün. Burada hazırladığı sanat eserlerini bizlerle paylaşan değerleri sanatçımızın huzurunda bütün engelli bireylerimize saygılarımı iletiyorum. Türkiye nüfusunun yüzde 13 engelli vatandaşlarımızdan oluşuyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de engelli bireylerin topluma tam ve eşit katılımlarını sağlamayı, refahlarını her daim arttırmayı ve geliştirmeyi görevimiz olarak kabul ediyoruz. Bu bilinçle üzerimize düşen görevi her daim yerine getirmeye devam edeceğiz. Başkanımızın önderliğinde engel kalmayacak, engelli vatandaşlarımızın da toplumun her kesimine tam ve eşit olarak katılımlarını sağlayacağız” diye konuştu.
REHABİLİTASYON MERKEZİNDE ÖĞRENDİ
Engelli Sanatçı Ayşe Aydın 2016 yılından beri tablolara ağırlık verdiğini belirterek, “Tablo yaptığımda kendimi mutlu hissediyorum. Engellilere engel yok. Birçok teknik kullanarak tablolarımı oluşturuyorum. Bazı tablolarda atıkları kullandım” dedi. Sanatçının ablası Gülümser Yalçın, kardeşinin Antalya Büyükşehir Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gördüğünü söyleyerek, “Ayşe, iş atölyelerinde öğrendiklerini evde uyguladı. Ellerini kullanamadığı için ayaklarıyla eserlerini yapıyor” diye konuştu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.