Tütüncü’den ‘Antalya OSB Teknik Koleji’ne övgüler

Antalya OSB Teknik Koleji’ni gezen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Her şey batı standartlarında ve dünyanın gelmiş olduğu gelişmişlik seviyesine uygun olarak kurgulanmış. Bizim öğrencilerimizin bu imkanlara sahip olması gerçekten memnuniyet verici. Güzel bir eğitim sistemi, güzel bir toplumun var olması demektir. Antalya OSB’nin kurucu vizyonunu alkışlıyorum” dedi. 

08 Aralık 2021
Tütüncü’den ‘Antalya OSB Teknik Koleji’ne övgüler

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Organize Sanayi Bölgesi(AOSB) yönetiminin eğitime büyük katkı sunan vizyon projesi ‘Antalya OSB Teknik Koleji’ni ziyaret etti. Bu yıl eğitim ve öğretime başlayan, özel okul statüsündeki, son teknoloji makine-ekipmanın yanı sıra öğrencilere ücretsiz eğitim imkanı sunulan Antalya OSB Teknik Koleji’nde, Başkan Tütüncü’yü Antalya Organize Sanayi Bölgesi(AOSB) Başkanı Ali Bahar ve okul yönetimi karşıladı. Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye kolejdeki eğitim çalışmaları ve gelecek planlamalarını özel bir geziyle anlattı. Başkan Tütüncü, batı standartlarını aratmayacak donanıma sahip okulun dersliklerini ve atölyelerini büyük bir hayranlıkla gezdi.

TÜTÜNCÜ KAYNAK SİMÜLATÖRÜNÜ DENEDİ

Öğrencilere, sanal gerçeklik ortamında tüm kaynak çeşitlerinin öğretildiği Metal Teknoloji Atölyesi’ni gezen Tütüncü, bilgisayar tabanlı eğitim sistemi kaynak simülatörünü denedi. Bir başka atölyede öğrenciler tarafından imal edilen ve oldukça rahat olan bir banka oturan Tütüncü, Başkan Bahar’a övgüler yağdırarak, “Şahane olmuş” dedi.  Tütüncü, İş Sağlığı ve Güvenliğinin en üst seviyede tutulduğu okulun Türkiye’de birçok fabrikada olmayan iş makineleri hakkında da öğretmenlerden bilgi aldı.

TÜRKİYE’DEKİ 5 TIRMANMA DUVARINDA BİRİ BU KOLEJDE

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya OSB Teknik Koleji’nin Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda bulunan tırmanma duvarını da inceledi. Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, Başkan Tütüncü’ye neden okulda tırmanma duvarının bulunduğunu açıkladı. Bahar, “Çocuklara yukarı tırmanmanın, yani başarının ne kadar zor olduğunu, ne kadar çok çalışmaları gerektiğini simgesel olarak da anlatmak istedik. Bu tırmanma duvarının bir diğer önemli noktası ise; birçok kişi Antalya’da alternatif turizmden bahsediyor. Ben bunu yaklaşık 25-30 yıldır dinliyorum. Türkiye, özellikle Antalya tırmanma sporu açısından çok önemli bir destinasyondur. Biz buraya Türkiye’nin en büyük ilk 5 tırmanma duvarından bir tanesini kurduk.  Çünkü biz burada tırmanma sporcuları yetiştirmeyi, bu çocuklarımızın kulüpleşmesini, dernekleşmesini ve dünyadan buraya tırmanıcılar getirmesini istiyoruz. Bunun da Antalya’nın alternatif turizme sağladığımız bir katkı, bir vizyon olarak görülmesini hedefliyoruz” dedi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, merkezi dersliklerden temel imalat atölyelerine, konferans salonuna kadar okulun her bir köşesini, Antalya OSB Başkanı Ali Bahar’ın ev sahipliğinde gezdi.

OKULDA HER ŞEY BATI STANDARTLARINDA

Güzel ve keyifli geçen inceleme gezinin ardından Antalya OSB Teknik Koleji hakkında izlenimlerini aktaran Başkan Tütüncü, “Burada son derece güzel bir mekanın içinde eğitim alan öğrencilerimizi gördük bizim için mutluluk vesilesi. Gerçekten her şey batı standartlarında ve dünyanın gelmiş olduğu gelişmişlik seviyesine uygun olarak kurgulanmış. Bizim öğrencilerimizin, bizim meslek eğitimi alan öğrencilerimizin bu imkanlara sahip olması gerçekten memnuniyet verici. Bu iradeyi ortaya koyan, bu iradeye sahip çıkan ve bu hayali gerçekleştiren bütün gönül dostlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bence burada iki şey çok önemli… Okulla ilgili çok şeyler söylenebilir. Okulun hayal edilmesiyle ilgili çok şeyler söylenebilir. Zaten bunları herkes söyledi, söylüyor ve söyleyecekte…”diye konuştu.

OSB’NİN KURUCU VİZYONUNU ALKIŞLIYORUM

Okulla ilgili iki noktanın altını özellikle çizmek istediğini de belirten Başkan Tütüncü, “Gerçekten burada çok ilerici bir kurucu vizyon var. Bu vizyonun bütün kalbimle alkışlıyorum. Buradaki her bir öğrenci kendini değerli hissediyor. İşte o kurucu irade büyük vizyonla birlikte burada bütün öğrencilerimize kendini değerli hissettiriyor. Bu iki husus her şeyin ötesinde… Okulu gezimiz sırasında yaşayan mekanlarıda gördüm. Ders aralarında, derslikler atölyeler boşaltılırken öğrenciler hiçbir şeylerini toplamamışlar. Her şey öylece kalmış. Buda bize burada güveni gösteriyor. Bir öğrenciye kıymet verirseniz, ona değerli olduğunu hissettirirseniz nezaketin, saygının, sevginin, iyiliğin, erdemin, faziletin bulaşıcı olduğunu hesaba kattığımız vakit, bu güzelliklerin bulaşıcı olduğunu görüyoruz. Güzel bir eğitim sistemi güzel bir toplumun var olmasına, toplumdaki güzelliklerin bulaşmasına sebebiyet veriyor. O bakımdan kurucu vizyonu alkışlıyorum, tebrik ediyorum ve onların başarılarının devamını diliyorum “diye konuştu.

BU OKULDA HERŞEY ÖĞRENCİLER İÇİN DÜŞÜNÜLMÜŞ

Öğrencilerle de sohbet eden Başkan Tütüncü, “Burada her şey sizin için düşünülmüş. Merkeze sizin mutluluğunuzu koymuşlar. Gerçekten bir Amerika’da, Avrupa’da dünyanın modern ülkelerindeki bir okulda sizinle aynı yaşıt öğrencilere hangi imkanlar sunuluyorsa, bu imkanlar size sunuluyor. Bu sizin kendinizi iyi hissetmenizi, değerli hissetmenizi sonuçlayacak.  Aslında kurucu iradede size değer verme üzerine burada bir eğitim programı yapmış“ dedi.

TÜTÜNCÜ, BAŞKAN BAHAR’I KUTLADI

Antalya OSB Başkanı Ali Bahar’a “Burada gördüklerim karşısında gerçekten hiç şaşırmadım” diyerek sözlerini sürdüren Tütüncü, “Sizin gençlerimize verdiğiniz değerlerle aslında onların kalplerindeki, gönüllerindeki, iyilikler, erdemler, faziletler bunlar ortaya çıkacak. Elbetteki, meslek eğitimi çok önemli. Milli Eğitim’in birinci amacının topluma faydalı bireyler yetiştirmek olduğunu biliyoruz. Uzmanlaşma, ihtisaslaşma daha sonra gelen bir konu… Ama ne mutlu bize ki, burada çok iyi bir mesleki eğitim verilirken, onun yanında öğrencilerimize çok iyi bir eğitim veriliyor. İyi insan olma, iyi vatandaş olma, iyi evlat olma ve Cumhuriyet’in kazanımlarını geleceğe taşıma konusunda, Atatürk’ün gösterdiği o modern ufka yürüme konusunda son derece önemli bir iş yapılıyor. Sizleri kutluyorum” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.