Olimpos'ta arabasıyla sürüklenen kadını Fransız turistler kurtardı

Taşan derede mahsur kalan kadını Fransız turistler kurtardı Antalya Olimpos Antik Kentindeki kazı alanındaki restorasyon çalışmalarında görevli Türk Tarih Kurumu görevlisi Tuğba Solhan, sağanak yağışta taşan derede otomobiliyle mahsur kaldı. 

08 Aralık 2021
Olimpos'ta arabasıyla sürüklenen kadını Fransız turistler kurtardı

 Antalya Olimpos Antik Kentindeki kazı alanındaki restorasyon çalışmalarında görevli Türk Tarih Kurumu görevlisi Tuğba Solhan, sağanak yağışta taşan derede otomobiliyle mahsur kaldı. Denize doğru sürüklenmeye başlayan otomobilin içinde ölümle burun buruna gelen kadını Fransız turistler kurtardı.

Edinilen bilgiye göre Kemer ilçesine bağlı Çıralı beldesinde oturan ve Olimpos'taki görev yerine gitmek için Ulupınar Deresi yatağını kullanan Tuğba Solhan, kullandığı arazi tipi taşıtla her gün izlediği yoldan, Çıralı ile Olimpos arasındaki Ulupınar Deresinden geçmek istedi. Genç kadın, dere yatağında aniden bastıran yağmurun etkisiyle kabaran sular yüzünden denize doğru kaymaya başlayan otomobili içinde mahsur kaldı. Derenin sürüklediği yaprak ve dal parçalarının arazi taşıtının motor aksamını çalışamaz duruma getirmesi üzerine umudunu kesmek üzere olan Tuğba Solhan'ın imdadına, Çıralı'da tatil yapmakta olan Fransız turistler yetişti. Kabarmış derenin içine girerek otomobilin kapısını açmayı başaran Yohan Amsctourd ve Christgibe Nockile, olayı görüp yardıma koşan vatandaşların da yardımıyla kadını kurtardı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.