Sahte içki can almaya devam ediyor

Gaziantep, Antalya, Erzincan, Aksaray, Sivas ve Ankara’da 6 kişi daha Sahte içkiden öldü ve sahte içki kurbanlarının sayısı 35 e ulaştı. 

17 Aralık 2021
Sahte içki can almaya devam ediyor

Gaziantep, Antalya, Erzincan, Aksaray, Sivas ve Ankara’da 6 kişi daha Sahte içkiden öldü ve sahte içki kurbanlarının sayısı 35 e ulaştı.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde daha önce ölen 3 kişinin ardından, entübe edilen 4 kişiden Ali Çalışkan da dün sabah öldü. Entübe haldeki E.Ö., E.T., H.S. de yoğun bakımda yaşam savaşı veriyor. Sahte içkileri üreten M.O. ise tutuklandı. Erzincan'da önceki gün Hasan Başer'in (72) ölümünün ardından, dün de Aydın Güler (63) yaşamını yitirdi. K.B., Y.A. ve S.T.'nin tedavileri devam ederken, olayla ilgili Y.B. ve M.C. gözaltına alındı, 1 kişinin de aranıyor. Aksaray'da sahte içkiden zehirlendiği ileri sürülen 2 çocuk babası terzi Erkan Partal (56), eşi tarafından ölü olarak bulundu. Partal'ın evinde pet şişe içinde alkol olduğu değerlendirilen sıvı madde bulundu.

YURT genelinde sahte içkiye yönelik düzenlenen "zehir" operasyonlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Bazı operasyonlar şöyle:


 Konya: Ev, işyeri ve araçlarda yapılan aramalarda 490 şişe içerisinde 265 litre sahte içki ele geçirilirken 9 kişi gözaltına alındı.
 

 Adana: 10 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 9 bin 467 litre sahte içki, 136 içki kiti ve 26 litre de etil alkol ele geçirildi. 5 kişi gözaltına alındı.
 

 Malatya: 4 bin 173 litre sahte içki ele geçirildi, 4 şüpheli gözaltına alındı.
 

Muğla: Bodrum, Marmaris, Milas ile Fethiye ilçelerindeki otel, restoran ve eğlence mekanlarına düzenlenen operasyonlarda, 150 şişe sahte içki, bidon içinde 30 litre sahte içki, 30 litre etil alkol, içki yapımında kullanılan 50 kit ele geçirildi. 5 şüpheli gözaltına alındı.
 

 Kırıkkale: Park halindeki aracın içinde bulunan içki şişelerinden şüphelenen polis, sürücünün evinde ve iş yerinde yaptığı aramada 170 litre etil alkol, 30 litre sahte içki ve 138 alkol yapım kiti ele geçirdi.
 

 Gaziantep: Nizip ve Şahinbey ilçelerinde yapılan 2 operasyonda 57 şişe sahte, 14 litre dökme, 583 şişe de bandrolsüz içki ele geçirildi
 

Kayseri: 100 şişe sahte içki ve 60 litre etil alkol ele geçirilirken, bir kişi gözaltına alındı.
 

 İstanbul: Beyoğlu'nda düzenlenen operasyonda, ürettiği sahte içkilere orijinal bandrol yapıştıran bir kişi yakalandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.