Tütüncü: “Olgunlaşma enstitüleri geçmişi geleceğe aktarıyor”

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Olgunlaşma Enstitülerinin, Türk kültürünün yaşatılmasında ve dünyaya tanıtılmasında, geleneksel el sanatlarının gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli bir rolü üstlendiğini söyledi. 

10 Ocak 2022
Tütüncü: “Olgunlaşma enstitüleri geçmişi geleceğe aktarıyor”

Kaleiçi’nde bulunan Antalya Olgunlaşma Enstitüsü’nü ziyaret eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, atölye çalışmaları ve projeler hakkında bilgi aldı. Antalya Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Emine Erkal ile geleneksel el sanatlarımızı yansıtan ürünleri inceledi. El dokuması kilimlerden, yöresel kıyafetlere, tasarımdan cam ve ebru sanatına kadar çeşitli el sanatları teknikleri atölyelerini gezen Tütüncü, öğretmenlerden yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, enstitüde yer alan tarihe ışık tutan, Antalya kültürünü yansıtan bazı el sanatları ürünlerin DokumaPark’taki Bir Zamanlar Antalya Müzesi’nde sergilenmesini istedi.

EL SANATLARIMIZ GELECEK KUŞAKLARA

Enstitülerin önemine değinen Başkan Tütüncü, “Türk kültürünün yaşatılmasında ve dünyaya tanıtılmasında önemli bir rol üstlenen enstitüler, geleneksel el sanatlarımızın gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamaktadır. Girişimci, yetenekli, nitelikli bireyler yetiştirmek için kurulan enstitüler, kültürümüzün alt dallarının araştırılması bakımından birçok önemli projelere de imza atmaktadır. Enstitüler, eğitim amacının yanında kültürel öğelerimizin korunmasında da önemli bir rol oynamaktadır. “ diye konuştu.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, Olgunlaşma Enstitüsü ziyaretine Antalya Kepez Meslek Eğitim Kursları(AKMEK) Koordinatörü Canan Gököz de eşlik etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.