Muratpaşa’dan Nazım geçti

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türk şiirinin büyük ismi Nazım Hikmet Ran’ı, doğumunun 120’nci yılında Cem Karaca’nın sesinden dinleyip sevilen Mavi Liman’la andı. Başkan Uysal hem şiirin hikayesini anlattı hem de gitarıyla seslendirdi. 

17 Ocak 2022
Muratpaşa’dan Nazım geçti

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türk şiirinin büyük ismi Nazım Hikmet Ran’ı, doğumunun 120’nci yılında Cem Karaca’nın sesinden dinleyip sevilen Mavi Liman’la andı. Başkan Uysal hem şiirin hikayesini anlattı hem de gitarıyla seslendirdi. Türkçe’nin büyük şairi Nazım Hikmet’i doğumunun 120’nci yılında, Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nce düzenlenen etkinliklerle anıldı. İlk etkinlik, 14 Ocak gecesi Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği’yle düzenlenen gecede Livaneli orkestrası ve solistleri Nazım Hikmet şiirlerinden bestelenmiş şarkıları seslendirdi.
‘Hoşça kal Kardeşim Deniz’, ‘Karlı Kayın Ormanı’, ‘Güzel Günler Göreceğiz’ gibi unutulmaz eserleri seslendiren orkestraya Türkan Şoray Kültür Merkezi’ni dolduranlar hep bir ağızdan eşlik etti. Gecenin sonunda Belediye Başkanı Ümit Uysal, orkestraya günün anısına çiçek vermek için sahneye çıktı.
Sahnede, Nazım Hikmet’in “Çok yorgunum, beni bekleme kaptan” diye başlayan Mavi Liman şiirinin hikayesini anlattı, orkestra da Mavi Liman’ı bir kez seslendirdi. Muratpaşa’da bir başka Nazım Hikmet anması ise pazar günü Halk TV’den canlı yayınlanan Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar programında gerçekleşti. Başkan Uysal’la birlikte sinema sanatçısı Gülsen
Tuncer, Grup Abdal ve piyanist-soprano Nurnilay Pınar’ın konuk olduğu programda Başkan Uysal, Mavi Liman’ı bu kez gitarıyla kendisi seslendirdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.