Antalya'dan zor günler geçiren komşu Isparta'ya yardım eli

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yoğun kar yağışının ardından günlerdir elektriksiz kalan Isparta'daki vatandaşlar için mobil aşevi göndererek, yemek ikramına başladı. 

07 Şubat 2022
Antalya'dan zor günler geçiren komşu Isparta'ya yardım eli

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yoğun kar yağışının ardından günlerdir elektriksiz kalan Isparta’daki vatandaşlar için mobil aşevi göndererek, yemek ikramına başladı.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, elektrik kesintisi nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan Ispartalılara yardım eli uzattı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in talimatıyla mobil aşevi Isparta’ya gönderildi. 10 bin kişilik gıda malzemesi ve kumanya yüklenen Antalya Büyükşehir Belediyesi Mobil Aşevi, sabahın erken saatlerinde Isparta’ya ulaşarak, ilk olarak Davraz Mahallesi’nde vatandaşlara sıcak çorba dağıttı. Mobil aşevi, öğleyin de Vatan Mahallesi ve Fatih Mahallesi’nde 4 çeşit yemek ikramında bulundu.  Mobil Aşevi yarın da Karaağaç ve Bağlar Mahalleleri ile Kayıköy, Aliköy ve Yakaören Köyü’nde vatandaşlara yemek dağıtımı yapacak.

NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Güven Ulutekin, “Komşu ilimiz Isparta’da elektrik kesintisi vardı. Başkanımız Muhittin Böcek’in talimatlarıyla Mobil Aşevi’ni Isparta’ya gönderdik. Sabah çorbası ve iki öğün 4 çeşitten oluşan yemeklerimizi Ispartalılarla buluşturacağız. 10 bin kişilik kumanya yükledik. Ama lojistik desteğimiz devam edecek. Yalnız gıda değil oradaki personelimizin vereceği bilgiler doğrultusunda Isparta’ya ne gerekiyorsa yapacağız. Isparta halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” diye konuştu. 

ALLAH RAZI OLSUN

78 yaşındaki Hüseyin Çapan, ikramdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Allah Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’ten bin kere razı olsun. Kar çok yağınca çok zorluk çektik. Bayağı kötü durumda kaldık. Hala elektrik gelmeyen yerler var. Bizleri düşündükleri için teşekkürler” diye konuştu. 

SICAK ÇORBA İÇİYORUZ

Davraz Mahallesi’nden Hasan Eroğlu, “Olağanüstü bir durum yaşadık. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanına teşekkür ederim. Bizi böylesi güzel bir imkanla buluşturdu. Mahallemizde sıcak çorbamızı içiyoruz” dedi. 

ÇOK MEMNUN OLDUM

Vatan Mahallesi’nden 85 yaşındaki Zeynep Doğan, “Yalnız yaşıyorum. Elektriğimiz günlerdir yok. Mumla aydınlandım. Evden çıkamadım. Allah’tan sobam vardı. Sabah tırı gördüm. Antalya Büyükşehir yazıyordu. Çok sevindim. Mahallemize sıcak yemek getirmiş. Çok memnun oldum. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’i televizyonda görmüştüm. Bizi düşünmüş. Sağ olsun var olsun” ifadelerini kullandı. 

BAŞKANIMIZA SELAM 

Vatan Mahallesi’nden Emine Çalış, “Günlerdir kimse arayıp, halimizi sormuyor. 4 gündür elektriğimiz yoktu. Gerçekten zor zamanlar geçirdik. Antalya Büyükşehir Belediyesinden razı olsun. Bize yemek göndermiş. Başkanımıza selam gönderiyorum. Teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.