KONYAALTI’NDA DOLUDAN ZARAR GÖREN HAYVANCILARA BÜYÜKŞEHİR’DEN YARDIM

Yıkılan ağıl ve ahır yeniden yapılıyor 

09 Şubat 2022
KONYAALTI’NDA DOLUDAN ZARAR GÖREN HAYVANCILARA BÜYÜKŞEHİR’DEN YARDIM

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı ilçesinde geçtiğimiz hafta etkili olan dolu yağışı nedeniyle ağılı ve ahırı çöken vatandaşların yardımına koştu. 

 

Antalya’da 3 Şubat Perşembe günü sabah 04.00 saatlerinde başlayan yoğun dolu yağışı nedeniyle Konyaaltı ilçesine bağlı Doyran ve Akdamlar Mahallesinde bazı vatandaşların ağıl ve ahırlarında çökme meydana geldi. Akdamlar Mahallesi’nde İsmet Taşkın’a ait ağıl çatısı biriken dolu nedeniyle oluşan yükü taşıyamayınca çöktü. Ağılın altında kalan 46 keçi telef oldu.

46 KEÇİ TELEF OLDU

Yaşanan olayın ardından Akdamlar Muhtarı Osman Yılmaz, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni arayarak yardım istedi. Bölgeye giden Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri inceleme yaptı. İki ağılından birisinin dolu nedeniyle çöktüğünü söyleyen çoban İsmet Taşkın, “46 keçim telef oldu. İçlerinde anaç keçilerim vardı. Yaralı keçiler de var. Durumları ağır. Sağ olsun muhtarımız Büyükşehir Belediyesi’ni arayıp yardım istedi. Ekipler inceleme yaptı. Ağılımı yeniden inşa edecekler. Teşekkür ediyorum” dedi. 

BAŞKAN’A TEŞEKKÜR

Doyran Mahallesi’nde ise Hüseyin Karadaş’ın ahırında da çökme meydana geldi. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri yıkılan ahırda da tespit yaptı. Ahırın yerine yenisini inşa etmek üzere çalışmalara başlandı. Hüseyin Karadaş’ın eşi Emine Karadaş Büyükşehir Belediyesi’nin hızlı müdahalesine teşekkür ederek “Sabah uyandığımızda her yer bembeyazdı. Aklımıza hayvanlarımız geldi. Ahırın içerisine girip tüm hayvanları dışarı çıkardık. Olay yaşandıktan hemen sonra Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle iletişime geçtik. Hemen gelerek inceleme ve tespit yaptılar. Ahırımızı yeniden yapıyorlar. Muhittin Böcek Başkanımıza ve emeği geçen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.