LEONARDO DA VİNCİ’YE SAYGI SERGİSİNE BÜYÜK İLGİ

Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde açılan “Leonardo da Vinci’ye Saygı” sergisini kısa sürede 1500 kişi gezdi. 9 Şubat’ta açılan sergi, 9 Mart’a kadar açık kalacak. 

19 Şubat 2022
LEONARDO DA VİNCİ’YE SAYGI SERGİSİNE BÜYÜK İLGİ

Heykeltıraş, matematikçi, bitki bilimci, paleontolog, anatomi bilimcisi, Rönesans döneminin dahi ismi Leonardo da Vinci’nin ölümünün 500’üncü yılında, Türkiye’den bir grup ressam, heykeltıraş, yazar, şair, yönetmen ve gazeteci bir yolculuğa çıktı. Paris’te yaşayan ressam Onay Akbaş’ın “Leonardo da Vinci’ye Saygı” projesini hayata geçirmek için gerçekleşen yolculuk, Leonardo da Vinci’nin ömrünün son üç yılını geçirdiği Fransa’nın Amboise kasabasında noktalandı.

Amboise’de, Leonardo da Vinci’nin yaşadığı evde, bahçesinde, atölyesinde, anısına yapılan müzede onun izlerini süren grup, duyumsadıklarını yolculuk sonrası kendi alanlarında yorumladı. Bu yolculuğun ardından ortaya çıkan eserler, Emre Sefer’in yapımcılığını, İbrahim Karaoğlu’nun küratörlüğüyle “Leonardo da Vinci’ye Saygı” sergisinde bir araya getirildi. İstanbul, İzmir, Bodrum, Ankara ve Mersin’de açılan sergi, Muratpaşa Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde Antalyalı sanatseverlerle buluştu.

Sergi, Belediye Başkanı Ümit Uysal’la birlikte sergide eserleri bulunan sanatçılardan Bedri Baykam, Tülin Onat, Mehmet Erbil, Barış Sarıbaş, Yalçın Gökçebağ, Mustafa Tolay, Sercan Meriç’in katılımıyla 9 Şubat’ta açıldı. 9 Mart’a kadar ücretsiz gezilebilecek sergiyi kısa sürede 1500 kişi ziyaret etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.