HORTUMUN VURDUĞU SERALARI İNCELEDİ

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, saban saatlerinde Ermenek Mahallesi’nde etkili olan hortumda zarar gören seraları inceledi. Mahalleliye geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Uysal, “Belediye olarak yasaların verdiği yetkiler ve imkanlarımız çerçevesinde komşularımızın yanında olacağız” dedi. 

24 Şubat 2022
HORTUMUN VURDUĞU SERALARI İNCELEDİ

Antalya’nın Muratpaşa ilçesine bağlı Ermenek Mahallesi’nde sabah saatlerinde hortum etkili oldu. Çok sayıda sera zarar görürken Başkan Uysal, bölgede incelemelerde bulundu. Mahalle Muhtarı Ali Avcı’nın eşlik ettiği Başkan Uysal, hortumdan etkilenen üreticilere geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Uysal, incelemenin ardından yaptığı açıklamada “Can kaybımız yok, yaralı yok, Allah'a şükür. Daha beterinden ‘Allah saklasın’ diyoruz” diye konuştu.

Hortum nedeniyle üreticilerin aylardır verdiği emeğin yok olup gittiğini belirten Başkan Uysal, “Tarım sigortaları yeterince yaygın değil. Yeterince kullanışlı da değil. Şartları katı. Bu şekilde felakete uğrayan çiftçilerimizi yeterince koruyan bir düzenimiz yok. Ürün sadece çiftçimizin ürünü değil, memleketimizin ürünü” diye konuştu. Dünyanın olası gıda krizlerini konuştuğu bir dönemde daha kayşayıcı sigorta düzenine ihtiyaç olduğunun altını çizen Başkan Uysal, şöyle konuştu:

“Belediye olarak yasaların verdiği yetkiler ve imkanlarımız çerçevesinde tabii komşularımızın yanında olacağız. Bütün kurumları da, bütün sivil toplum örgütlerini, odalarımızı, ilgili olan ve duyarlı olan bütün kurum ve kişileri komşularımıza destek olmaya davet ediyoruz. Geçmiş olsun. Doğa olayları, küresel ısınmayla birlikte arttı. Onu da ifade edelim. Antalya’mız küresel ısınma ve iklim değişikliğinden en çok mağdur olan yerlerden biri. Bunun da uzun vadeli tedbirlerinin alınması lazım. Biz bu konuda çalıştaylar ve toplantılar yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz.”

Hortumun seralarını yerle bir ettiği Baki Sağlam, yaşadıklarını “Sabah 06.00 gibi büyük bir uğutuyla uyandım. Seramız gitti. Zararımız büyük” sözleriyle anlattı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.