FİNİKE BOLDAĞ’IN 60 YILLIK SU HASRETİ SONA ERDİ

Boldağ içme suyuna kavuştu 

03 Mart 2022
FİNİKE BOLDAĞ’IN 60 YILLIK SU HASRETİ SONA ERDİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 60 yıldır içme suyu sorunu yaşayan Finike’nin Boldağ Mahallesi’nin su hasretini bitirdi. ASAT ekipleri, 4 bin 500 metre şebeke hattı ile mahalle sakinlerini suyla buluşturdu. Bugüne kadar bidonlarla su taşıyan, kuyulardan içme suyu ihtiyacını gideren Boldağ Mahallesi sakinleri evlerine kadar gelen içme suyu için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyor.

1963 yılında kurulan Finike’nin Boldağ Mahallesi’nde yıllardır yaşanan su sorunu artık tarih oldu. Tarihi Likya yolu üzerinde bulunan Boldağ Mahallesi’nin sakinleri 60 yıllık su sorunlarını bugüne kadar kendi çözümleriyle gidermiş. Kimi Finike’den, kimi dağdan bidonlarla su taşımış, kimi ise yağmur suyunu biriktirip ihtiyacını gidermeye çalışmış. Yerli ve yabancı turistlerin de uğrak yeri olan Boldağ’da vatandaşların su sorunu Büyükşehir Belediyesi tarafından çözüldü. Büyükşehir Belediyesi ASAT ekipleri 4 bin 500 metre şebeke hattı döşeyerek Boldağlıları içme suyuyla buluşturdu. Elektriğin bile 2020 yılının başında geldiği mahallede, bugüne kadar zorluk içinde yaşayan vatandaşlar artık temiz içme suyuna kavuştu. 

60 YILLIK SU HASRETİ SONA ERDİ

Finike ASAT Şube Müdürü Fevzi Çiftçi, Finike merkeze 7 km uzaklıkta bulunan Boldağ Mahallesi sakinlerinin ihtiyaçlarını kuyulardan sağladığını, hayvanlarını yağmur suyu biriktirerek suladıklarını anlattı. Çiftçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in talimatıyla, 4 bin 500 metre şebeke hattı döşeyerek vatandaşın evine su getirildiğini söyledi. Çiftçi, bölgenin dağlık alanda yer almasından dolayı çalışmalarda zorlandıklarını ancak, vatandaşların su hasretini sona erdirdikleri için mutlu olduklarını sözlerine ekledi.

MUHTARDAN TEŞEKKÜR

Boldağ Mahalle Muhtarı Adnan Gökbelen de Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Kuyularda yağmur sularını biriktirirdik. Biriken suları kuyulara ve kendi su depolarımıza aktarırdık. Şimdiye kadar idare ettik. Ama artık Büyükşehir Belediyemiz su sorunumuzu çözüme kavuşturdu. Belediye başkanlarımızdan Allah razı olsun. Su demek cennet demek. Susuz hiç bir şey olmuyor. Su taşımaktan kurtulduk” dedi.   

BOLDAĞLILAR MUTLU

Boldağ sakinlerinden Zeynep Atal ise bugüne kadar dağdan, taştan su getirdiklerini belirterek, “Bidonla su taşımak çok zor oluyordu. Hiç suyumuz olmadı. Çamaşırımızı, bulaşığımızı bile yağmur suyu ile yıkıyorduk. Şimdi evimize su geldi çeşmemizden su akıyor. Binlerce kez şükürler olsun. O kadar mutluyuz ki. Çok seviniyoruz. Artık rahat edeceğiz. Başkanımızdan Allah razı olsun” diyerek sevinçlerini dile getirdi.


 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.