DOĞA OKULLARINDAN ÇEVRECİ YAKLAŞIM

Doğa Okulları Antalya Bilim Kampüsü, topladığı 235 kilogram plastik ambalaj atığı, 2 bin 387 mavi kapak ve 280 kilogram pille ‘atık dağı’ oluşturdu. Öğrenciler, çevre sorunlarına ve geri dönüşümün önemine dikkat çekmek için topladıkları atıkları Muratpaşa Belediyesi’ne teslim etti. 

04 Haziran 2022
DOĞA OKULLARINDAN ÇEVRECİ YAKLAŞIM

Antalya’da Doğa Okullarının Bilim Kampüsü öğrencileri, hızlı nüfus artışı, artan tüketimin neden olduğu çevre sorunlarına dikkat çekmek ve nitelikli atıklarının geri dönüşümünün önemini vurgulamak için farklı bir projeye imza attı.

Öğrenciler, bu eğitim yılında da evlerinde, okullarında ortaya çıkan atıkları çöpe atmayıp biriktirdi. Mayıs sonu itibariyle, öğrenciler 235 kilogram plastik ambalaj atığı, 2 bin 387 mavi kapak ve 280 kilogram pil topladı. Toplanan atıklarla okul bahçesinde ‘atık dağı’ oluşturuldu.  

Atıklar, Muratpaşa Belediyesi’nin Türkiye’nin ilk ödüllü geri dönüşüm projesi Çevreci Komşu Kart kapsamında belediye ekiplerine teslim edildi. Projeye katılan öğrenci ve öğretmenlere de sertifikaları törenle verildi. Törende Doğa Okulları Antalya Bilim Kampüsünün atık dağı projesi kapsamında en fazla atık veren okullar arasında yer aldığı belirtilirken destekleri dolayısıyla Doğa Okulları Müdürü Nadire Öksüz, proje yürütücüsü Coğrafya Öğretmeni Gülten Tağ, Doğa Okulları ekibi ve öğrencilere teşekkür edildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.