UTEF UMUT IŞIĞI KÖPRÜSÜ DOST ELİNİ UZATMAYA DEVAM EDİYOR

Üç yaşındayken ateşli hastalık geçirdi. Maddi imkansızlıklardan dolayı da tedavisi çok gecikti. Uygulanması gereken tedavisi tam olarak gerçekleştirilmediği için beyin hasarı oluştu. 3 yaşındayken beyninin su toplamasını engellemek için kafatasının içerisine çip takıldı. Selebrial Palsi (SP) hastası olan, el ve ayaklarını kullanamadığı için dik duramayan 18 yaşındaki Ahmet Çelik’in imdadına UTEF UMUTIŞIĞI KÖPRÜSÜ yetişti. 

11 Ağustos 2022
UTEF UMUT IŞIĞI KÖPRÜSÜ DOST ELİNİ UZATMAYA DEVAM EDİYOR

Antalya Döşemealtı İlçesi'nde yaşayan Ahmet’e Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu (UTEF) ve Leman Gebizli Tüm Engellilere Umutışığı Derneği tarafından  “Tırtıl” isimli çok özel bir aparat yaptırıldı. 360 derece yön değiştirebilen tırtıl sayesinde Çelik dik durabilecek. Kan dolaşımı, bağırsak sistemi ve iç organlarının çalışmasını sağlayacak tırtıl ile basit bir hareketle ayakta durabileceği gibi yine basit bir hareketle yatak olarak kullanabileceği için sırtında oluşan yaralarında önüne geçilmiş olacak.  
18 yaşındaki Ahmet Çelik’in dik durabilmesini sağlayacak, gerektiğinde sandalye, gerektiğinde yatak ve masa olabilecek “tırtıl” adlı özel yapım bir aparata ihtiyaç duydu.  Ekonomik gücü olmayan aile UTEF Genel Başkanı Güldane Kaya Kaçar’a ulaştı. Böylece Çelik’in yardımına hayırseverler yetişmiş oldu. Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu ( UTEF) ve Leman Gebizli Tüm Engellilere Umutışığı Derneği’nin gayretiyle temin edilen ve özel mekanizması sayesinde her türlü hareket kabiliyeti bulunan “tırtıl” adı verilen tekerlekli sandalye, Ahmet Çelik’e evinde teslim edildi. 18 yıldır evladını kucağında taşımaktan bel fıtığı tedavisi gören Hatice Fırat Kaymaz’ın ve Ahmet’in küçük kardeşlerinin de yüzü güldü. Tırtıl isimli tekerlekli sandalyeye oturan Ahmet büyük mutluluk yaşadı sevincini gülerek belli etti. 


 
UTEF UMUTIŞIĞI KÖPRÜSÜ İLE TÜM AİLENİN YÜZÜ GÜLDÜ 
 
UTEF Genel Başkanı ve Leman Gebizli Tüm ENGELLİLERE Umutışığı Derneği Başkanı Güldane Kaya Kaçar, özel birey Ahmet Çelik'in hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Kaya Kaçar  sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Bugün 18 yaşında olan Ahmet Çelik,  3 yaşındayken ateşli bir hastalık sonucu ihmal edilmiş ve tedavinin gecikmesinden dolayı beyin hasarı oluşmuş. Bebeklikte ateşli hastalık (Serebruial Palsi (SP) epilepsi) geçirmiş olup ailesinin ekonomik zorluklarından dolayı yeterli tedaviyi göremediğinden beyinde hasar oluşmuş. Bebeğin beynine çip yerleştirilmiş ve gelişim bozuklukları ortaya çıkmış.  UTEF Genel Başkanı ve Leman Gebizli Tüm ENGELLİLERE Umutışığı Derneği Başkanı Güldane Kaya Kaçar, Çelik'in hayalini gerçekleştirmek için hayırseverlerle temasa geçti. Çelik temin edilen tekerlekli tırtıl aparat sayesinde bir başkasının desteği olmadan dik oturabilecek, hareketli tekerler sayesinde evin içinde ve dışarıda düz zeminde gezebilecek.  Her şeyden önce iç organları ve bağırsak sistemi daha düzenli şekilde çalışacak ve sırtındaki yaralar bir nebze de olsa azalmış olacak. Sürekli yatar durumda olduğu için bağırsak sistemi ve  iç organları çalışmıyor ayrıca sırtında yaraları var. 
Bu aparatla tüm sağlık sorunlarının önüne geçilmiş oldu. Ahmet'in ailesi UTEF Genel Başkanı ve Leman Gebizli Tüm Engellilere Umut Işığı Derneği Başkanı Güldane Kaya Kaçar’a müracaat ettiler. Ahmet'in genel durumu ile ilgili bilgilendirme yaptılar. Federasyon hayırseverlerle temasa geçti ve hayırseverlerin desteğiyle Ahmet'in tırtılını en kısa zamanda temin ederek kendisine teslim etti. 
Ayrıca Ahmet'in 9 yaşındaki kız kardeşi Melek'e 1 adet bisiklet armağan edildi. 15 aylık erkek kardeşi Durmuş Ali bebeğe de bebek arabası hediye edildi. Durmuş Ali bebekken erken doğumdan dolayı 6,5 aylık doğmuş ve karaciğer ana arter damarı olmadığı için 2 yaşında karaciğer nakli gerçekleştirileceği söylenmiş. Güldane Kaya Kaçar’a kendilerine de bu konuda desteklerini sürdüreceğini ve takiplerinin süreceğini söyledi.  Ayrıca Kaya Kaçar “Bütün aileyi mutlu ettik! Bizler de mutlu olduk.  Rahmetli UTEF Kurucu Genel Başkanımız ve sevgili eşim M.Mete Kaçar’dan devraldığım koltuğu en iyi şekilde doldurmak ve onu mutlu etmek için elimden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğim”. Dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.