NECATİ TOPALOĞLU’NUN MİLYONER OĞLU

İhaleler, kaçak yapılar ve rant kavgalarının ardından oğlu Osman Topaloğlu’na düzenlenen silahlı saldırılarla gündeme bomba gibi düşen CHP’li Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun ismi bugünlerde Kemer Marinası’na demir atan lüks yatlarla anılıyor. Topaloğlu’nun oğlunun 3 yıl içerisinde biri 17 milyona yakın değerde olan 3 lüks yat aldığı iddia edilirken, Topaloğlu ailesinin kısa sürede genişleyen mal varlığı kafalarda soru işaretleri bıraktı. 

12 Ağustos 2022
NECATİ TOPALOĞLU’NUN MİLYONER OĞLU

 Kemer Belediyesi eski başkanı Mustafa Gül, Necati Topaloğlu’nun belediye seçimlerine oldukça cüzi bir rakamla katıldığını hatırlatmış “Necati Topaloğlu seçimlere 80 bin lira ile girmişti. Ne zaman lüks arabalara, teknelere, botlara, motorlara ve yatlara sahip oldu bilmiyoruz. Bu konuyu biz il başkanına da ilettik. İncelenmesini istedik” diye konuşmuştu. Necati Topaloğlu’nun oğlu Osman Topaloğlu ise babası başkanlık görevine geldiği günden bu yana biri 17 milyon olmak üzere 3 farklı lüks yat sahibi oldu.

 Konuyu parti genel merkezine de bildirdiklerini ifade eden Gül, “Bu adamın usulsüzlüklerini kendi meclis üyeleri bile söylüyor. Herkes 3 yılda bu mal varlığını nasıl elde ettiğini sorguluyor. Bu iddialar mecliste kanıtlarla konuşuluyor. Bunları genel merkeze de ilettik ve neden araştırmadıklarını, kamuoyu ile paylaşmadıklarını sorduk. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in korkusuyla kimse bir şey yapmıyor” ifadelerini kullandı.

BUGÜNE KADAR HİÇ BİR BAŞKANA SİLAH SIKILMADI DEMEK Kİ BURADA RANT VAR

Gül, Kemer’de 7’den 70’e herkesin bu durumu sorguladığını ve rahatsızlık duyduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: “Biz bunların araştırılmasını istiyoruz. Kemer’de 5 yaşındaki çocuğa sorsanız Necati Topaloğlu’nun oğlu Osman Topaoğlu’nun yatlarını ve botlarını görmüştür. İlçede her yer savaş alanına döndü. Kemer’e bunca yıldır kaç başkan geldi geçti kimseye silah sıkılmadı demek ki burada rant var, başka olaylar var.”

SELAMİ MİNTADAN AÇIKLAMA

Gündem yaratan iddialara ilişkin bir gazeteye açıklamalarda bulunan AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta da, Topaloğlu ailesinin hızla artan mal varlığının dikkat çekici olduğunu belirterek, “Osman Topaloğlu ilçede baskı yoluyla su sporları noktalarını, iyi para kazanan yerleri Necati Topaloğlu’nun gücüyle elinin altına aldı. Necati Topaloğlu oğlunun bu işi 24 yıldır yaptığını öne sürüyor. 24 sene bu işleri yapmış insan bu yatları son 3 yılda aldı. Yatlar bir tane de değil, 3 farklı lüks yat var ortada. Bu yatları babası mı kendisi mi aldı bilemeyiz. Ama kendisi almış bile olsa belediye gücüyle alındığı ortadadır. Necati Topaloğlu gücünü kullanarak oğluna bu imkanları sağlıyor” diye konuştu.

 

CHP’Lİ BİLİCİ İSYAN ETMİŞTİ

Bu iddiaların ardından Necati Topaloğlu’nun belediye başkanlığı adaylığı sürecinde en büyük destekçilerinden biri olan CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Bilici’nin belediye meclis toplantısı esnasında yaptığı bir konuşma yeniden gündeme geldi.  Geçtiğimiz yıl yapılan toplantıda Bilici, Osman Topaloğlu’nun girdiği 3 milyonluk ihaleye ilişkin, “Senin oğlun 3 milyonluk ihaleye nasıl giriyor da bu ihaleyi kazanıyor? Osman Topaloğlu 4 milyonluk ihaleye imza atacak duruma nasıl geldi. Eğer sen başkanlık koltuğuna oturmasan oğlun bankaya 3 milyon 700 bin lira borçlanabilir miydi? Sen artık abarttın, o koltuğa oturdun Sultan Süleyman gibi yaşıyorsun” eleştirisinde bulunmuştu.

Necati Topaloğlu’nun mal varlığının hızla artışına anlam veremediğini vurgulayan Bilici, şu ifadelerini kullanmıştı: “Oğlun ihalelere giriyor, marketler alıyor. Bunları nasıl yapıyorsunuz? Bu duruma ne çabuk geldiniz. Seçime giderken beş kuruş paranız yoktu. Sen aldığın o üç yatı emekli maaşınla mı aldın? Bu millete 2 milyon lira ceza kestiniz. 1 milyonun üstünde bir miktarı tahsil ettiniz. Siz kemeri mahvediyorsunuz. Konuştuğun 10 kelimeden 9’u yalan. Böyle yalanlarla bu iş yürümez. Yazıklar olsun ben sana güvendim ama yanlış adam güvenmişim.”

GÜL’DEN ESPRİTÜEL PAYLAŞIM

Kemer Belediyesi eski başkanı Mustafa Gül, bahsi geçen yatlarla alakalı sosyal medya hesabından bir video paylaşarak Başkan Topaloğlu’na gönderme yaptı. Gül, oğlu ile birlikte yaptığı videolu paylaşımda, “Evet değerli Kemerliler, emekli maaşımla ancak oğluma bu yatı alabildim. Kendisine hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.