ZAFER PARİSİ "İKTİDARI DA, MUHALEFETİ DE FORMATLADI."

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İzmir gezisinde basın toplantısı düzenledi. 

28 Ekim 2022
ZAFER PARİSİ "İKTİDARI DA, MUHALEFETİ DE FORMATLADI."

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Özdağ, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Mansur Yavaş’ın adaylığını koşulsuz olarak desteklediklerini belirtti. Kılıçdaroğlu’nun aday olması durumunda aday çıkaracaklarını iletti. Özdağ, Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan Adaların işgali konusuna “sahte gerilim” dedi. Basın mensuplarının “ittifak” sorusuna görüşmelerinin sürdüğünü fakat ortada henüz bir anlaşma olmadığının yanıtını verdi. Ümit Özdağ, Ahmet Davutoğlu için “Türk tarihine karşı suçludur” ifadelerini kullandı. Ümit Özdağ, AKP’den ayrılan isimlerin İyi Parti’ye katılması hakkında ise “hiç şaşırtıcı değil” açıklamasında bulundu.

‘’Sahte gerilim’’

Türkiye seçime giderken bir başka husus da Türkiye ile Yunanistan arasında yaşandığı iddia edilen sahte gerilimdir. Sahte gerilim diyoruz. Her iki tarafta da seçim öncesi kamuoyuna yönelik ‘bak biz ne kadar düşmanız” peşrevi yapılıyor. Hiçbir samimiyeti yok AKP’nin bu konuda. 2004 -2008 arasında Yunan orduları tarafından işgal edilen Türk adaları üzerindeki Yunan işgali hala devam ediyor. Erdoğan bir gece ansızın gelebilirim şarkıları söylese de ne geleceği var ne gideceği var. Adalardaki işgal sürmeye devam ediyor. Bunlar sadece iç kamuoyuna yönelik siyasi tüketim malzemesi olarak kullanılıyor. ‘’dedi.

‘’Kılıçdaroğlu aday olursa kendi adayımızı çıkaracağız.’’

“Kılıçdaroğlu aday olursa, Zafer Partisi ve siyasal süreçte birlikte hareket edeceği partilerle aday çıkaracaktır. Mansur Yavaş aday olursa herhangi bir şart ileri sürmeden destekleyecektir.” Bir o kadar önemli olan husus da kimin seçmen olacağıdır. Kim seçmen olacak? Bildiğimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları seçmen olacak diye düşünebilirsiniz. Bir de bilmediğimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları var. Sayıları her gün daha fazla artıyor. 5 Haziran 2022 tarihli seçmen listeleri üzerinden yapılan araştırmada 180 bini İstanbul’da olmak üzere 745 bin Suriye, Afganistan, Irak, İran, Libya, Mısır gibi ülkelerden yeni vatandaş ve yeni seçmen olduğunu görüyoruz. Üstelik seçimler öncesindeki son listelerin de yayınlanmadığını biliyoruz. Bu, iktidarın seçmen ithali politikasıdır.’’ ifadesinde bulundu.

Ümit Özdağ gündeme ilişkin açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı:

6’lı masada daha önce Başbakanlık yapmış Ahmet Davutoğlu dururken Mansur Yavaş’ı aday göstermeniz mantıklı mı? Ahmet Davutoğlu’nun aday olması durumunda destekler misiniz?
Ahmet beyin Türkiye’ye yapacağı en iyi hizmet emekliye ayrılıp köşesinde kitap yazmaktır. Türk tarihine karşı suçludur kendisi. Altını çizerek söylüyorum suçludur. Bugün ülkemizde bulunan milyonlarca sığınmacı ve kaçağın bu ülkeye girmesinin Erdoğan’la birlikte ilk iki sorumlusundan birisidir Ahmet Davutoğlu. Ahmet Davutoğlu, Türkiye’yi Avrupa’nın Ruanda’sı yapmıştır. Geri kabul anlaşması Ahmet Davutoğlu zamanında imzalanmıştır. Ahmet Davutoğlu, artık Türkiye’ye daha fazla zarar vermesin başka hiçbir şey istemeyiz. Üstelik partisinin ve kendisinin kamuoyunda hiç karşılığı yoktur. Şundan eminim; Mansur Yavaş, Gelecek Partisi Genel Merkezi’nde Ahmet Davutoğlu’ndan daha fazla oy alır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.