AHMET TELLİ’DEN ANTALYA ŞİİRİ: ‘BU’

Şair Ahmet Telli, Muratpaşa Belediyesi’nin 7’ncisini gerçekleştirdiği Antalya Edebiyat Günleri kapsamında geçen ay Korkuteli’nden Elmalı ve Finike’ye gerçekleşen geziden hatırladıklarıyla ‘Bu’ isimli son şiirini yazdı. Telli, Antalya’ya dair yeni şiirini ilk Antalya Edebiyat Günleri’nde okudu. 

18 Kasım 2022
AHMET TELLİ’DEN ANTALYA ŞİİRİ: ‘BU’

Muratpaşa Belediyesi’nin bu yıl 7’ncisini düzenlendiği Antalya Edebiyat Günleri başladı. Etkinlik, pazar gününe dek belediyenin Erdal İnönü Kent Parkı’nda paneller, söyleşiler, imza günleriyle devam edecek. Antalya Edebiyat Günleri’nin bugün gerçekleşen açılışının ardından şair Ahmet Telli, Antalyalı edebiyatseverlerle bir araya geldi. Telli, böyle bir etkinlikte ‘birlikte olmanın’ sevincini yaşadığını belirtirken “Çünkü buluşabilmek, buluşmak, birbirinizin gözüne bakabilmek gibi bir zaman dilimi içinde buna ihtiyacımızın çok olduğu bir zaman dilimindeyiz” dedi.

Muratpaşa Belediyesi’nin Antalya Edebiyat günleri kapsamında bir yazarı ya da edebiyatçıyı başka bir Antalya gezisine çıkardığını anlatan Telli, bu yılki geziye kendisinin davetli olduğunu aktardı. Telli, “Ve ben unutulmaması için bu gezinin mısralara dönüşmesini istedim. Şiirin adı Bu” dedi. Şair Telli, araştırmacı ve yazar Giray Ercenk’in rehberliğinde Korkuteli’nden Elmalı ve Finike’ye uzanan geziden hatırladıklarıyla yazdığı ve “Sadece bu’nu söylüyorum. Yanıma payını kendime ayırmadan. Bu dediğim söz, mesafe ya da şu hiç değil” diye başlayan şiirini ilk kez Antalya Edebiyat Günleri’nde okudu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.