AKP’NİN POLİTİKASI YOK YURTTAŞLAR GEÇİNEMİYOR

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, Mevcut ekonomik duruma yönelik bir basın açıklaması yaptı. 

06 Aralık 2022
AKP’NİN POLİTİKASI YOK YURTTAŞLAR GEÇİNEMİYOR

TÜİK’in çarpıtılmış enflasyon rakamlarına göre kasım ayında enflasyon yıllık oranda yüzde 84,39 oranında aylık ise yüzde 2,88 oranında artış gösterdi.

Ocak ayında kamu çalışanları emekliler ve emekçilerin maaşlarını belirleyecek olan TÜİK enflasyon oranları halkın gerçek enflasyonunu yansıtmamaktadır.

 

Alım gücünün her geçen gün azaldığı, elektrik, doğalgaz, kira ve gıda gibi temel ihtiyaçların karşılanmasının imkânsız hale geldiği kriz ortamında, yurttaşların gelirleri vergi adı altında yok edilirken bir de enflasyon oranlarını olduğundan çok düşük açıklayarak her geçen gün fakirliğe ve açlığa mahkûm edilmekteyiz.

 

AKP iktidarının güç ve ihtişam hırsı ile devlet bütçesini sadece seçkin kişilere aktarması, devlet imkânlarını seçim çalışması adı altında kullanması ile kendi yurttaşlarına yaşam alanı tanımamaktadır. 

 

Kamu-Ar’ın araştırmasına göre halkın enflasyonunun kasım ayında 167,4 olduğunu göz önünde bulundurursak AKP iktidarı altı ayda yurttaşları cebinden yüzde 83,1 oranında gelir kaybı yaşatmaktadır.

 

Kamu çalışanlarına, emekliye, işçiye daha düşük ücret vermek için enflasyon oranlarını manipüle ederek yurttaşlarını günden güne açlığa teslim eden ve AKP iktidarının maşası olan TÜİK kurumu, yurttaşlar nezdinde meşruluğunu kaybetmiştir.

 

Bugün yaşanan ekonomik krizde eğitim masraflarını karşılayamadığı için çocuklarına mahcup olan ailelerin. Faturalarını ödeyemediği için aylarca karanlığa ve soğuğa mahkûm edilen yurttaşlarımızın, yatağa aç giren çocukların, bütün ürünlere günlük olarak zam gelirken maaş ve ücretlere gerçek enflasyonun yarısından bile az zam alarak günden güne fakirleşen bütün yurttaşlarımızın vebali AKP iktidarında ve TÜİK’in üzerindedir.

 

Kamu-Ar verilerine göre sebzede yüzde 352,9, meyvede 206,8, tahıldan üretilen ürünlerde ise yüzde 146,5 oranında artış yaşanırken, TÜİK’in verilerine göre gıdada yaşanan yüzde 84,39 oranı hayatın olağan akışına aykırıdır.

 

AKP iktidarının kriz ortamına uzaktan bakması ve her zaman bir suçlu arama çabaları artık sonuçsuz kalmakta ve yürütülen yanlış politikaların bedelini yurttaşlar olarak bizler ödemekteyiz.

 

AKP iktidarının seçim kaybetmemesi için ellerinden gelen her şeyi yapan kurumlar, artık yurttaşlara hizmet edebilecek kabiliyet ve mantıklarını kaybetmişlerdir.

 

Türkiye Cumhuriyeti kurumlarında aldıkları yetkilerle, yurttaşların gasp edilen haklarının hesabı elbet bir gün sorulacaktır.

 

Mehmet Balık

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu

Genel Başkan

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.