BAMBUS İHALESİNİN İPTALİ İSTENDİ

Muratpaşa Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Antalya’nın doğa harikası Bambus Koyu’nun kiralanması ihalesinin iptali için dava açtı. Yürütmenin durdurulmasının da talep edildiği dilekçede, ihalenin kıyıların kamu yararına kullanılması amacını ortadan kaldırdığı iddia edildi. 

16 Aralık 2022
BAMBUS İHALESİNİN İPTALİ İSTENDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Antalya’nın dünyaca ünlü falez sahil bandında bulunan Bambus Koyu’nun günübirlik kullanılması amacıyla 8 Kasım’da ihaleye çıktı. İhale, 185 bin lira yıllık kira muhammen bedel üzerinden başladı. Muratpaşa Belediyesi de bakanlıktan 6 kez talep ettiği ancak tahsisi ya da kiralaması yapılmayan doğa harikası koyun ihalesine iştiraki şirket Falez AŞ ile katıldı. Şirket, 1 milyon 100 bin liraya kadar teklifini yükseltmesine rağmen ihaleden çekilmek zorunda kaldı. İhale, 1 milyon 910 bin lirada sona erdi.

Belediye Başkanı Ümit Uysal, daha 6 yıl önce Bambus’a bir firmanın denizden iş ve beton makineleri getirerek yarattığı tahribatın hafızalarda hala taze olduğunu söyledi. Falez sahil bandında, giriş ücreti olmayan 5 mavi bayraklı plajlarının bulunduğunu kaydeden Başkan Uysal, amaçlarının Bambus’u da bu plajlar gibi kente kazandırmak olduğunu söyledi. İhaleye de bu amaçla girdiklerini belirten Başkan Uysal, “Kıyılar halkındır. Bambus Antalya’mızındır. Ülkemizin, kamunun yanı hepimizin yararlanması gereken alanlarını ihale etme hastalığından artık kurtarılmalıdır” diye konuştu.

Muratpaşa Belediyesi bu amaçla açtığı davada ihalenin iptalini ve yürütmenin durdurulmasını istedi. Bambus koyunda ihaleye çıkarılan parsellerin devletin hüküm ve tasarrufu altındaki alanlardan olup koruma statüsüne sahip olduğuna dikkat çekilirken, ihale teknik şartnamesinin Kıyı Kanunu’na aykırı olduğu vurgulandı. Söz konusu parsellere özel kullanım izni verilmesinin kıyıların amacı dışında kullanıma yol açacağının altı çizilen dava dilekçesinde ihalenin ihalenin kıyıların kamu yararına kullanılması amacını ortadan kaldırdığı iddia edildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.