TÜBİTAK’DAN ÖĞRENCİLERE SEMİNER

Antalya Bilim Merkezi’nin davet ettiği TÜBİTAK Linux sistem yöneticileri, üniversite öğrencilerine ödüllü yarışma içeren seminer düzenledi 

22 Aralık 2022
TÜBİTAK’DAN ÖĞRENCİLERE SEMİNER

Dokuma Park bünyesindeki Antalya Bilim Merkezi’nin davet ettiği TÜBİTAK Linux sistem yöneticileri, üniversite öğrencilerine ödüllü yarışma içeren seminer düzenledi. Yazılım, bilgisayar programcısı gibi ilgili üniversite öğrencilerinin getirildiği seminerde, Linux Sistem Yöneticisi Selin Akbuğa ‘Özgürlük için açık kaynak açık mimari’ başlığında sunum yaptı. Açık kaynak kodlu yazılımların tarihten günümüze evrilmesi, özgür yazılım, güvenlik ve açık mimariyi anlatan Akbuğa, ardından konusuyla ilgili soruları yanıtladı. İkinci yarıda kürsüyü devralan Linux Sistem Yöneticisi Seda Arık, TÜBİTAK’ın geliştirdiği Pardus İşletim Sistemi Dağıtımı Pardus 101’i tanıttı.

FİNALDE YARIŞMA YAPILDI

Kamuda dönüşüm projelerine çalışan Arık, bu yazılımın geliştirilme aşamasını, bu yazılımın tercih sebeplerini ve kurumsal ürün ailesinin tanıtımını yaptı. Sunumların ardından öğrencilere mobil telefonlarından yazılım indirerek yarışmaya katılma daveti yapıldı. QR kod ve pin girerek yarışmaya katılan öğrenciler, seminer sırasında anlatılan konular üzerinden çıkan 10 soruyu yanıtladı. En fazla doğru yapan 3 öğrenciye TÜBİTAK’dan getirilen hediyeleri verildi. Günün sonunda Akbuğa, özçekim yaparak bu anı ölümsüzleştirdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.