KUMLUCA’DA İSRAF AZALIYOR YEREL ÜRETİCİ KAZANIYOR

Gıda Kurutma ve Paketleme Tesisi kurulacak 

26 Aralık 2022
KUMLUCA’DA İSRAF AZALIYOR YEREL ÜRETİCİ KAZANIYOR

Başkan Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma hamlesi doğrutusunda Antalya Büyükşehir Belediyesi üretimi ve üreticiyi desteklemeyi sürdürüyor. “Kumluca’da israf azalıyor, yerel üretici kazanıyor” projesi kapsamında Beykent Toptancı Hali içerisinde gıda kurutma ve paketleme tesisleri kurulacak.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenen ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) koordinasyonunda yürütülen; Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin uygulayıcısı ve Kumluca Kaymakamlığı’nın ortağı olduğu “Kumluca’da israf azalıyor, yerel üretici kazanıyor” projesi ile Kumluca ve çevre ilçelerde yer alan üreticiler iki yeni tesise kavuşuyor.

ELDE KALAN ÜRÜNLER DEĞERLENECEK

Bu kapsamda Beykent Toptancı Hali içerisinde gıda kurutma ve paketleme tesisleri kurulacak. Kurutma tesisi sayesinde örtüaltı üretimin en fazla yapıldığı Kumluca ve çevre ilçelerinde geçimini meyve ve sebze üretimi ile sağlayan küçük-orta-büyük ölçekli üreticilerin ürettiği ürünler, az maliyetle kurutularak hem daha da değerlenecek hem de üreticilerin ellerinde kalan ürünler değerlendirilerek gıda israfının önüne geçilmiş olacak. 

GIDA İSRAFININ ÖNÜNE GEÇİLECEK

Kurutma ve paketleme tesisleri ile tedarik zinciri işlemleri sırasında kalite değeri azalarak gıda kayıplarının oluşmasına neden olan sürecin önüne geçilmesi hedefleniyor. Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nca, üretimden hasat sonrasına, depolama, işleme ve dağıtım aşamalarında gıda kaybını en aza indirmek için verilecek eğitimlerle de gıda kaybı en aza indirilecek.

BÖLGENİN KALKINMASINA KATKI SUNACAK

Kumluca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile yapılacak işbirliği ile hizmet vermeye başlayacak olan paketleme tesisi sayesinde ise üreticiler ürününü daha uygun fiyata paketleterek lojistik maliyetlerini azaltmış olacak ve böylece hem iç pazara hem de dış pazara ürünlerini değerinde satabilecek. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce kooperatiflerle işbirliği içerisinde başarıyla gerçekleştirilen diğer projelerinde olduğu gibi bu projenin de bölgenin kalkınması adına önemli bir adım olması hedefleniyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.