ANTALYA’DA TURİZM SEZONU YAKLAŞIYOR OTELLERDEKİ DEPREMZEDELER SOKAKTA KALABİLİR

Antalya’da depremzedeler için oluşturulan koordinasyon merkezlerini ziyaret ederek depremzedelerle görüşen CHP’li Özer, “En önemli belirsizlik barınmayla ilgili. Yaklaşan turizm sezonu özelikle de otellere yerleştirilenlerde sokakta kalma endişesi yaratıyor” diye konuştu. 

19 Şubat 2023
ANTALYA’DA TURİZM SEZONU YAKLAŞIYOR OTELLERDEKİ DEPREMZEDELER SOKAKTA KALABİLİR

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta yaşanan ve 10 kenti yerle bir eden depremlerin ardından AFAD tarafından Antalya’daki otellere yerleştirilen depremzedeler 20 gün sonra sokakta kalma riskiyle karşı karşıya. CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, otellerle bir aylık anlaşma imzalandığını öğrendiklerini ve yaklaşan turizm sezonu yüzünden bir kriz yaşanabileceğini ifade etti.

CHP’li Özer şu ifadelerde bulundu:

“AFAD tarafından Antalya’daki otellere yerleştirilen depremzedeleri bekleyen en önemli sorun 20 gün sonra otellerden çıkarılma ihtimallerinin olması. Buradaki otellerle bir aylık anlaşma imzalanmış. Bunun 10 günü geçti, geriye kaldı 20 gün. 20 gün sonra oteller turizm sezonuna hazırlanmak için depremzedelere çıkın demeye başlayabilir.

Antalya’ya deprem bölgesinden gelen kayıtlı depremzede sayısı valilik tarafından yapılan son açıklamaya göre 140 bini buldu. İl genelindeki otel, apart otel, otel lojmanı ve pansiyon gibi yerlerde 75 bin kişi misafir edilirken, bu depremzedelerden 4 bini misafirhanelerde, 8 bini de KYK yurtlarında kalıyor. Yakınlarının yanında kalanların sayısı ise 50 binin üzerinde.”

Deprem bölgesindeki depremzedeler insani ve temel yardımlarla mücadelesini sürdürürken; yakınlarını, evlerini, anılarını kaybederek bölgeden ayrılma kararı veren depremzedeler de başka kentlerde yeni bir hayat kurma mücadelesine girişti.

Antalya’daki koordinasyon merkezlerini ziyaret ettik. Burada görüştüğümüz birçok depremzede; ‘Biz burada duruyoruz, devlet bize bakıyor ama biz kendimizi sorumlu hissediyoruz, iş bulmamız lazım’ diyor. Hayatlarını bundan sonra nasıl sürdüreceklerinin değerlendirilmesi lazım, çünkü eğer bunu yapmazsak depremzedenin sokakta kalmasıyla karşı karşıya kalabiliriz.”

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.