BAŞKAN MUHİTTİN BÖCEK’İN DÜNYA SU GÜNÜ MESAJI

İklim değişikliği ve aşırı tüketim sonucunda su kaynaklarımızı yavaş yavaş kaybediyoruz. Planlı, kurallı, kimlikli kent anlayışıyla sürdürülebilir bir gelecek için Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak suyumuza sahip çıkıyoruz. 

22 Mart 2023
BAŞKAN MUHİTTİN BÖCEK’İN DÜNYA SU GÜNÜ MESAJI

Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak su krizine karşı kentimizi aklın ve bilimin ışığında geleceğe hazırlıyoruz. Suyun hayatın kendisi olduğunu biliyor ve susuzluğa karşı başlattığımız projelerimizle hayatımızı koruma altına alıyoruz. Entegre Kentsel Su Yönetimi Planını hazırlayarak geleceğin suyunu, geleceğin Antalya’sını planlıyoruz. 

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve geldiğim günden bu yana bu doğrultuda birçok çalışmayı başlattık. Su kayıp ve kaçaklarının önlenmesine yönelik olarak ilk defa merkez ilçelerimizden başlayarak 300 kilometrelik içme suyu şebeke yenilenmesine başladık. 601 su deposunun tamamını kapsayacak şekilde tadilatlarını gerçekleştiriyoruz. Yeraltı su kaynaklarının korunmasına yönelik 122 su kaynağını koruma altına aldık.

Tarımın başkenti Antalya’mızda çiftçilerimizi vahşi sulamadan uzaklaştırarak yeni, modern ve su tasarrufu sağlayan sulama projelerimizi hayata geçiriyoruz. Sulama borusu desteği sağlıyoruz. Güneş Enerji Sistemlerimizle tarımsal sulamaya enerji desteği sağlayarak tasarrufun da yolunu açıyoruz. Yine ilk defa atıksu arıtma tesisi çıkış sularının tarımsal sulamada kullanımı çalışmalarına 4 ilçede başladık. Üreticilerimize susuzluğa dayanıklı tıbbi aromatik bitkiler hibe ediyoruz. Çevre Dostu Çiftçi Kart Projemiz ile pestisit kirliliğinin su kaynaklarımızı kirletmesini önlüyoruz

 

ASAT Scada Sistemi’miz ile su kaçaklarını tespit ediyor ve anında müdahalede bulunuyoruz. Sistemin yanında su ihtiyaç seviyesine göre basıncı ayarlayan akıllı vanaları kullanıyor ve kaçakların önüne geçiyoruz. Sismik akustik dinleme cihazlarımızla yeraltındaki su ve atıksu hatlarını dinliyor, sızıntıların önüne geçiyoruz. İçme suyu depolarını, ömrünü tamamlamış içme suyu isale hatlarımızı yenileyerek israfın önüne geçiyor ve sağlığımızı önemsiyoruz. Atıksu arıtma tesislerini, terfi istasyonlarını, derin deniz deşarj hatlarını yeniliyor, kapasitelerini arttırarak bir damla kirli suyun temiz sularımızı kirletmemesi için çalışıyoruz

Kent peyzajımız için susuzluğa dayanıklı çim üretiyoruz. Akıllı sulama sitemlerimizle,  havuzların düzenli bakımıyla,  hizmet binalarımızdaki perlatörler ile su tasarrufu sağlıyoruz. Ayrıca başlatmış olduğumuz ve pek çok ödül de aldığımız kurakçıl peyzaj uygulamamız sayesinde peyzajda su israfını önlüyoruz.

 

Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’mız kapsamında geleceğimizin sorunu kuraklıkla mücadeleyi şimdiden başlatıyor ve su krizine karşı projelerimizi teker teker hayata geçiriyoruz. İçme suyu kullanımında kademeli tarife ve bilinçlendirme çalışmalarımızla vatandaşlarımızı su tasarrufu konusunda bilgilendiriyoruz.

 

Çevre ve doğa dostu bir Antalya hedefiyle çalışıyor, hep birlikte daha iyi bir geleceğe adım adım hazırlanıyoruz. Bir damla suyumuzun bile boşa gitmemesi, halkımızın sağlıklı içme ve kullanma suyuna erişiminin sürdürülebilir olması için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Biliyoruz ki “Su, geleceğin en önemli konusu olacak” 

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.