SİNEKSİZ YAZ İÇİN YOĞUN MÜCADELE

Antalya Büyükşehir Belediyesi, vektörel mücadele çalışmalarını Mart ayında da yoğun bir şekilde sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, 19 ilçede 1335 personel ve 120 araçla sivrisinek, karasinek, hamam böceği gibi uçkunların larva döneminde etkili bir mücadele çalışması yürütüyor. 

31 Mart 2023
SİNEKSİZ YAZ İÇİN YOĞUN MÜCADELE

Yaz aylarında vatandaşların daha rahat etmeleri için Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı vektörel mücadele ekipleri, fosseptikler, bataklıklar, kanallar, mazgallar, durgun sular gibi yerlerde ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Ekipler, sivrisinek, karasinek, hamamböceği, yakarca (tatarcık), pire, kene, fare gibi vektör popülasyonlarını insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde ilaçlama çalışmasıyla kontrol altında tutuyor. 

KIŞLAK MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesine bağlı vektör mücadele ekipleri, Mart ayında larva döneminde olan haşerelerin bulunabileceği alanlarda yoğun bir çalışma yürütüyor. 19 ilçede 1335 personel ve 120 araçla ilaçlama çalışmaları yapılıyor. Ayrıca vektörle mücadele kapsamında sivrisineğin üreme alanı olarak tercih ettiği atık lastikler de toplanıyor. Böylece mücadele oranını yükseltip haşerelerin yaşam alanını en aza indirmek amaçlanıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.