HOLLANDALI ÖĞRENCİLERDEN İNOVASYON MERKEZİNE ZİYARET

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi, Hollanda’dan gelen öğrencileri ağırladı. 

06 Nisan 2023
HOLLANDALI ÖĞRENCİLERDEN İNOVASYON MERKEZİNE ZİYARET

Muhittin Mustafa Böcek Anadolu Lisesi Erasmus programı kapsamında Hollanda Stedelijke Scholen Gemeenschap Nijmegen  Lisesi’nden gelen 22 öğrenci ile beraber Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Merkez içerisinde atıktan sanata dönüştürülen heykelleri inceleyen gençler bahçede yer alan, üniversite öğrencileri ve heykel sanatçılarının yaptığı heykelleri de inceledi.

ÖĞRENCİLER İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT 

Muhittin Mustafa Böcek Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Bilge Esen, “Program çerçevesinde kendi kültürümüzü ve ulusal değerlerimizi tanıtmak amacımız oldu. Şehir turundan başlayarak yerelde paylaşabileceğimiz kültürel değerlerimizden bahsettik. Bu noktada Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi’ni ziyaret ettik. Burada yapılan çalışmaları onlara gösterme fırsatımız da oldu. Hem kendi öğrencilerimiz için hem de yabancı öğrencilerimiz için çok büyük bir değer kazandırmış olduk ”diye konuştu.

HER BİRİNDE BİR MESAJ VAR 

Muhittin Mustafa Böcek Lisesi öğrencisi İrem Topbaş her heykelde bir mesaj olduğunu söyleyerek “Atıklardan sanata dönüştürülen bu heykellerde çok büyük bir sosyal mesaj var. Doğamızı kirleten ve hayvanların canlarını tehlikeye atabilecek objelerle yapılan hayvan heykelleri ile büyük bir mesaj verilmiş. Buraya ilk defa geldim çok hoşuma gitti. Sanata değer verilmesi gerektiğini tekrardan hatırlatan bir merkez” dedi. 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.