SİZDEN GELENLER ; ÖLMEYE YÜZ TUTMUŞ AKDENİZ KENT PARK

 

19 Nisan 2023
SİZDEN GELENLER ; ÖLMEYE YÜZ TUTMUŞ AKDENİZ KENT PARK

Bugün birşey farkettim. Antalya 5M Migros’un arka tarafında Arapsuyu’nda bulunan unutulmaya yüz tutmuş ve kendi kaderine terk edilmiş bir KENT PARK var. Kent parkın içerisi muhteşem ağaç ve bitki örtüsü ile kaplı. Çeşit çeşit mis gibi kokan çiçekler ve tarihi eserlerle dolu. Muhteşem kokulu bu PARK bana Amerika'daki Central parkı hatırlattı.

Biraz tanıtım biraz bakımla hatta oradan daha güzel olabileceğini söyleyebilirim. Ama ne yazık ki içinde sadece Almanlar ve Ruslar geziyorlar. Antalyalılar ne yazık ki burayı fark edememiş. Çünkü etrafı şantiye alanı gibi çevrilmiş. Daha da kötüsü parkın bir bölümünü kesip hatta Söküp almışlar AVM yapıyorlar.

 Çevre halkı iki şekilde de sahip çıkmamış Kent parka. Issız ve akşamları kapkaranlık. Kuş türü çeşitliliği de var. Bir yabancı araştırmacı parkta yaşayan nadir bir kuş türünü 1 yıldır gözlemliyormuş. Bu parkın mis gibi havasını içine çeken yabancılar çocuklarını orada gezdiriyor. Oysaki Dokuma Parkada AVM yapılacağı zaman çevre halkı ayaklanmış, sahip çıkmış ve bu sayede bugünkü ihtişamıyla halka kazandırılmış.

Aynısını KENT PARKA da yapalım sahip çıkalım ve bu olağanüstü parka gereken değeri verelim ve halkın kullanımına kazandıralım. Kent Park’ında Tıpkı Cam Piramit parkı ve dokuma Park gibi bakımlı yaşayan bir park olması dileğiyle.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.